Επιστολή – αίτημα Περιφερειάρχη προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη

01 Νοεμβρίου 2013 17:17

Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας στην πατρίδα μας.

Πολύ περισσότερο είμαστε γνώστες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας στο Νότιο Αιγαίο των 48 κατοικημένων νησιών.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα όμως θα ήθελα και αδαπάνως για εσάς και το Υπουργείο να μας διευκολύνεται στην βοήθεια που θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο.

Όπως γνωρίζεται στην Ρόδο 2000 συμπολίτες μας είναι μέλη του Συλλόγου Αιμοδοτών Ρόδου προσφέρουν ετησίως 2000 μονάδες αίματος και μας διαβεβαιώνουν ότι θα μπορούσαν να τις αυξήσουν σε 2000 εφόσον τους διαθέσουμε μία κινητή μονάδα Αιμοδοσίας.

Ζήτησα έγκριση από το Υπουργείο να αγοράσει η Περιφέρεια με δικούς της πόρους την κινητή μονάδα και να την διαθέσει στο Νοσοκομείο για αυτόν τον σκοπό.

Η απάντηση ήταν να κάνει το αίτημα το Νοσοκομείο. Επανέρχομαι για την έγκριση σκοπιμότητας.

Προσφάτως ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου αλλά και το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Ρόδου που διοργανώνουν αποστολές στα μικρά νησιά με γιατρούς ειδικότητας με αίτημα τους προς εμάς ζήτησαν την αγορά και διάθεση μιας κινητής ιατρικής μονάδας.

Η Περιφέρεια εξασφάλισε τις πιστώσεις που είναι απαραίτητες ( περίπου € 25.000). Ζητάμε την έγκριση σκοπιμότητας.

Επίσης όπως σας ενημέρωσα και προφορικά είμαστε στην ευχάριστη θέση να σε ενημερώσουμε πως διαθέτουμε το απαιτούμενο ποσό να προβούμε στην προμήθεια και της κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας και να την διαθέσουμε στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου ο ποίος αναλαμβάνει με δικό του προσωπικό να την λειτουργήσει εξυπηρετώντας αποκλειστικά τα μικρά νησιά και τα απομακρυσμένα χωριά των μεγάλων νησιών.

Νομίζω πως αξίζει η προσπάθεια μας να συμπορευτούμε.

Ζητούμε την έγκριση σκοπιμότητας για την προμήθεια των ανωτέρω μέσων.

Με εκτίμηση

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιάννης ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos