Ο Γ. Βρούτσης στη Σέριφο για τους εορτασμούς της Μονής Ταξιαρχών – Επίσκεψη στο Φράγμα

09 Νοεμβρίου 2022 16:46

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, την Δευτέρα και την Τρίτη 7 και 8 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία στη νήσο Σέριφο, με την ευκαιρία του εορτασμού της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Σερίφου.

Σύσσωμη ολόκληρη η Σέριφος γιόρτασε τον πολιούχο της στην εμβληματική Ιερά Μονή του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου-Μυκόνου κ.κ. Δωρόθεος Β΄.

Οι φετινοί εορτασμοί αποτέλεσαν ορόσημο για τη Σέριφο, καθώς εκτός από τις τιμές που αποδόθηκαν στον Μεγαλόχαρο Ταξιάρχη, ακολούθησε η χειροτονία –από τον Σεβασμιότατο κκ Δωρόθεο Β΄- του νέου Ηγούμενου της Ιεράς Μονής πατέρα Ευδόκιμου, που διαδέχθηκε τον επί αρκετά χρόνια μακαριστό προκάτοχό του πατέρα Μακάριο, ενώ παράλληλα γιορτάστηκαν και τα 450 χρόνια από την ανέγερση του εντυπωσιακού καστρομονάστηρου των Ταξιαρχών.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Βρούτσης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Φράγμα της Σερίφου. Ένα έργο που υλοποιήθηκε την περίοδο 1998-2004, με χωρητικότητα 750.000 κ.μ., που αποτελεί τη βασική πηγή υδροδότησης όλου του νησιού. Αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια όσοι το εμπνεύστηκαν και το υλοποίησαν.

Ωστόσο, όμως, επιβάλλεται η πλήρη αξιοποίηση των υδάτινων πόρων του φράγματος, γεγονός που απαιτεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα. Τη δημιουργία ενός σύγχρονου συστήματος διύλισης του νερού και κατ’ επέκταση την αντικατάσταση ολόκληρου του δικτύου ύδρευσης στις περιοχές Χώρα Σερίφου, Συκαμιά, Καλλίτσος, Γαλανή, Παναγιά και Λιβάδι. Με το έργο αυτό, θα επιτευχθεί ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση νερού, χωρίς τις άσκοπες διαρροές του σημερινού απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης, από ένα πιο σύγχρονο και πιο αποδοτικό σύστημα.

Στη συνέχεια, ο κ. Βρούτσης είχε πολύωρη συνάντηση με το Δήμαρχο Σερίφου κ. Κωνσταντίνο Ρεβύνθη, καθώς και με μέλη της Δημοτικής Αρχής, όπου ζητήσαν για όλα τα θέματα-προβλήματα που αφορούν το νησί, αλλά και τις τρέχουσες εξελίξεις. Μεταξύ αυτών ήταν και η ανάγκη απόκτησης μιας μονάδας αφαλάτωσης νερού, καθώς το νησί δεν διαθέτει καμία, με στόχο να καλυφθούν μελλοντικά οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του νησιού σε νερό, εξαιτίας της ραγδαίας ανάπτυξης του τουρισμού. Ανάγκες, που αναμφίβολα σε λίγα χρόνια θα ξεπερνούν τις δυνατότητες του υπάρχοντος φράγματος.

Ο κ. Βρούτσης, ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Σέριφο, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Σεριφίων κ. Αντώνη Κουζούπη, φίλους και κατοίκους του νησιού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos