×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

"Δεν κλείνει η Σχολή Μαρμαρογλυπτικής στον Πάνορμο Τήνου"

21 Νοεμβρίου 2013 14:27

«Κατόπιν επίκαιρης ερώτησης του Νίκου Συρμαλένιου, δέσμευση στη βουλή του Υφυπουργού Αθλητισμού ότι δεν θα κλείσει η Σχολή Μαρμαρογλυπτικής στον Πάνορμο Τήνου»

Συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει στις 18/11/2013 ο βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης της Σχολής Μαρμαρογλυπτικής, το οποίο λειτουργεί ως ΝΠΔΔ εποπτευόμενο από το ΥΠΠΟ (επωνυμία «Προπαρασκευαστικό και Επαγγελματικό Σχολείο Πάνορμου Τήνου» Ν.2947/2001). Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εν λόγω Σχολή βρίσκεται στη λίστα των προς κατάργηση φορέων Υπουργείων δημιουργώντας δικαιολογημένη ανησυχία στην τοπική κοινωνία και σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική προσφορά αλλά και την επαγγελματική επάρκεια των μαρμαροτεχνιτών και γλυπτών που αποφοιτούν από τη Σχολή, καθώς έχουν εργαστεί και συμβάλει με τις δεξιότητες και το ταλέντο τους σε έργα εξειδικευμένης τέχνης και τεχνικής, όπως οι εργασίες αποκατάστασης της Ακρόπολης κτλ. Υπενθύμισε ότι η Σχολή αυτή ιδρύθηκε το 1955 και είναι απόλυτα συνδεδεμένη με μια περιοχή που έχει ιστορικά βγάλει σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Γιαννούλης Χαλεπάς, ενώ επεσήμανε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού επιβαρύνεται ελάχιστα από τη λειτουργία της σχολής.

Αν και στην ερώτηση ήρθε να απαντήσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός και όχι οι καθ' ύλην αρμόδιοι Υπουργοί Πολιτισμού και Παιδείας, η απάντηση της κυβέρνησης είναι ότι δεν συζητείται το ενδεχόμενο κλεισίματος της Σχολής.

Με την ευκαιρία της επίκαιρης ερώτησης, ο βουλευτής ανέδειξε και το χρονίζον πρόβλημα που ταλανίζει δεκαετίες τη λειτουργία της Σχολής και αφορά την αδιαβάθμητη εκπαιδευτική της υπόσταση, το γεγονός δηλαδή ότι δεν διέπεται από το θεσμικό πλαίσιο των υπόλοιπων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και δεν ανήκει σε καμία εκπαιδευτική βαθμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος. Και ενώ έχουν κατατεθεί πολλές ερωτήσεις στη Βουλή και έχουν ακουστεί υποσχέσεις και δεσμεύσεις για την διευθέτηση του προβλήματος εδώ και χρόνια, η κατάσταση παραμένει η ίδια. Επίσης, ζήτησε την άμεση πλήρωση των κενών διδακτικών θέσεων και τον ορισμό νέου Διευθυντή της Σχολής.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos