Γ. Βρούτσης:«Ιστορικήμέρα για την Ανάφη. Αποκτά αεροδρόμιο!»

10 Νοεμβρίου 2022 20:36

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022,πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, τηςΔημάρχου Ανάφης κ. Ιάκωβου Ρούσσου, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου,σχετικά με το αεροδρόμιο της Ανάφης.

Η συνάντηση κατέληξε στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Ανάφης, που αφορά στην διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του διαδρόμου μικρών αεροσκαφών στην Ανάφη.

Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη ο κ. Γιάννης Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, είναι μια μεγάλη μέρα για την πανέμορφη Ανάφη μας, καθώς μετά από μεγάλες προσπάθειες το νησί αποκτά αεροδρόμιο!

Πρόκειται για ένα έργο σταθμό στην ιστορία του νησιού μας, που θα το “απογειώσει”.Το έργο ξεκινά άμεσακαι με αυτό ολοκληρώνεται η τελευταία φάση κατασκευής του αεροδιαδρόμου, μήκους 860 μέτρων και πλάτους 60 μέτρων.

Το συγκεκριμένο έργο σχεδιάστηκε και θα πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψη της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους επόμενους δύο με τρεις μήνες.Η έναρξη των εργασιών θα ξεκινήσει εντός του Νοεμβρίου, ενώ η εκτίμηση είναι ότι το Αεροδρόμιο θα καταστεί λειτουργικό μέχρι το τέλος του 2023.

Θέλω να εκφράσω τις θερμότατες ευχαριστίες μου στον φίλο μου Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο για την θερμή υποστήριξη του, καθώς και στους Υποστράτηγο κ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos