Στην Αμοργό ο Φίλιππος Φόρτωμας

22 Νοεμβρίου 2022 17:57

Το νησί της Αμοργού επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου. Στο πλαίσιο της παραμονής του στο νησί, παρευρέθηκε και σε εκδήλωση του Δήμου Αμοργού.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής 20 Νοεμβρίου, ο κ. Φόρτωμας παρακολούθησε τον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Παναγίας Χοζοβιώτισσας και το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου, παρακολούθησε στη Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου. Στο εμβληματικό μοναστήρι βρέθηκε πλήθος κόσμου, που τίμησε, όπως κάθε χρόνο, την μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο Βουλευτής παρευρέθηκε, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αμοργού κ. Λευτέρη Καραΐσκου, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολυχώρου «Άννα Συνοδινού» στο Δημοτικό Σχολείο Αιγιάλης Αμοργού, και παρακολούθησε εκδήλωση του Δήμου Αμοργού, όπου παρουσιάστηκαν δύο Επετειακές Εκδόσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με ομιλητές τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Επιφάνιο Αρβανίτη, τη φιλόλογο κ. Νεκταρία Πρασίνου και τη θεολόγο-δημοσιογράφοκ. Μίνα Μαύρου. Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στο νησί, ο κ. Φόρτωμας, είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με πολίτες, επιχειρηματίες, κομματικά στελέχη και φίλους, και να συζητήσει μαζί τους για τα θέματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Φόρτωμας στο τέλος της επίσκεψής του, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που για ακόμη μια χρονιά παρευρέθηκα στην Αμοργό για τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στη Ιερά Μονή της Παναγίας Χοζοβιώτισσας, η οποία αποτελεί σύμβολο για όλη την Ορθοδοξία. Ο κάθε τόπος προσδιορίζεται από τις παραδόσεις, τα έθιμα και τους ανθρώπους του, και στην περίπτωση της Αμοργού, όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν τη μοναδικότητα που την χαρακτηρίζει. Κάθε επίσκεψή μου στο νησί, μου το επιβεβαιώνει. Συνεχίζουμε μαζί!».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos