Εγκαίνια κέντρου δια βίου μάθησης στην Τήνο

03 Δεκεμβρίου 2013 17:40

Εγκαινιάστηκε χτες το Κέντρο δια Βίου Μάθησης στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Στενής, με την ταυτόχρονη έναρξη του πρώτου προγράμματος εκπαίδευσης «Αγγλικά στον Τουρισμό», στο οποίο συμμετέχουν 24 εκπαιδευόμενοι από όλο το νησί.

Στα εγκαίνια απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου – Τήνου Δωρόθεος Β΄ δια του εκπροσώπου του Αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Σέττα, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Νάξου – Τήνου Νικόλαος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τήνου κ. Ματθαίος Βίλλας, ενώ παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και οι εκπαιδευόμενοι των προγραμμάτων.

Ο Δήμαρχος, κ. Παναγιώτης Κροντηράς, στον χαιρετισμό του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Τήνου με τη νέα εκπαιδευτική του δράση αποδεικνύει ότι αναλαμβάνει και υλοποιεί πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους διαθέσιμους πόρους, παρέχοντας ταυτόχρονα στους δημότες ευκαιρίες για μάθηση και δημιουργική απασχόληση». Τόνισε δε ότι η ημέρα αυτή είναι πολύ σημαντική για το νησί, καθώς ένα σχολείο που πριν από δύο χρόνια έκλεισε με απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης, ανοίγει ξανά με σκοπό και πάλι την εκπαίδευση, απευθυνόμενο όμως σε διαφορετικές ηλικίες. Ο χώρος εκπαίδευσης επιλέχτηκε συγκεκριμένα να είναι το πρώην Δημοτικό Σχολείο Στενής, με σκοπό τη λειτουργία του προγράμματος σε έναν σύγχρονο χώρο εκπαίδευσης, δίνοντας παράλληλα νέες δυνατότητες ανάπτυξης  στην ενδοχώρα. Τέλος, κάλεσε όλους τους δημότες να στηρίξουν τη νέα δράση του Δήμου, καθώς η γνώση είναι μια διαρκής διαδικασία που δεν ολοκληρώνεται ποτέ.

Το Κέντρο δια Βίου Μάθησης υλοποιείται με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης και απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες κάθε εθνικής προέλευσης και μόρφωσης. Η λειτουργία του αφορά στη διαδικασία απόκτησης γνώσης, γενικής και επιστημονικής, στο πλαίσιο διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας και εγκύπτει με πραγματικό ενδιαφέρον στις ανάγκες του ανθρωπίνου βίου.

Σημειώνεται ότι στον ίδιο χώρο υλοποιούνται και τα προγράμματα εκπαίδευσης –σεμινάρια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν ακόμη τέσσερα προγράμματα του Δήμου, με στόχο, έως το τέλος του σχολικού έτους να έχουν ολοκληρωθεί 20 προγράμματα συνολικά. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρονται στον χώρο της εκπαίδευσης με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, με μειωμένο εισιτήριο. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Αναστάσιο Βιδάλη, αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Τήνου στο τηλέφωνο 2283360133 ή να επικοινωνούν στο 2283360100.


ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΝΟΥ

που εντάσσονται σε ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ

Η Δημοτική αρχή, με πλήρη επίγνωση της εξαιρετικά δυσμενούς οικονομικής  κατάστασης, αλλά και με ρεαλισμό, σε σχέση με τις δυνατότητες του ίδιου του Δήμου, ακριβώς λόγω της συγκυρίας, παρεμβαίνει έμπρακτα σε μια προσπάθεια, συμβολική αλλά και ουσιαστική, να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους αληθινά δοκιμαζόμενους δημότες, με διαδικασία που έχει ως βασική αρχή τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα του καθενός.

Με αυτή την λογική και μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα χορηγηθεί έκτακτο βοήθημα σε απόρους συμπολίτες μας, που εντάσσονται σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι σχετικές αιτήσεις θα συνοδεύονται με τα αναγκαία δικαιολογητικά ανά κατηγορία, ως εξής:

Άποροι- άνεργοι.

Άπορες οικογένειες που έχουν έστω και ένα μέλος με  αναπηρία 67% και άνω.

Άπορες πολύτεκνες οικογένειες.

Άπορες τρίτεκνες οικογένειες  και μονογονεϊκές οικογένειες .

Προϋποθέσεις

-Να είναι δημότες  Δήμου Τήνου.

- Το ετήσιο  εισόδημα να μην υπερβαίνει  τα   6.000 ευρώ (για  τις πολύτεκνες οικογένειες έως 10.000 ευρώ)

ΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

- Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (δίδεται από την Υπηρεσία)

- Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας

- Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας και Ε9.

- Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

Ειδικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία που κατατίθενται επιπλέον:

Οι άποροι-άνεργοι να  κατέχουν βιβλιάριο Κοινωνικής Προστασίας.

Καταθέτουν σε φωτοτυπία  την πρώτη σελίδα και τη θεώρηση  βιβλιαρίου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (πρόνοιας).

Οι άπορες οικογένειες που έχουν έστω και ένα μέλος με  αναπηρία 67% και άνω.

Καταθέτουν γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής για το ποσοστό αναπηρίας ή γνωμάτευση ΚΕ.Π.Α ή απόκομμα  επιδόματος  Πρόνοιας.

Οι άπορες πολύτεκνες οικογένειες.

Καταθέτουν βεβαίωση πολυτεκνικής ιδιότητας από Α.Σ.Π.Ε. και τα ανάλογα πιστοποιητικά σπουδών ή βεβαίωση στράτευσης όπου απαιτείται.

Τελευταίο απόκομμα είσπραξης επιδόματος πολυτέκνων από ΟΓΑ.

Οι άπορες τρίτεκνες οικογένειες  και μονογονεϊκές οικογένειες

Καταθέτουν τα ανάλογα πιστοποιητικά σπουδών ή βεβαίωση στράτευσης όπου απαιτείται.

Δ ι ε υ κ ρ ι ν ή σ ε ι ς

Για να υπαχθούν οι παραπάνω οικογένειες στο Πρόγραμμα, προστατευόμενα τέκνα πρέπει να θεωρούνται τα:

α) Άγαμα τέκνα κάτω των 18 ετών

β) Άγαμα τέκνα μέχρι 25 ετών που σπουδάζουν σε αναγνωρισμένη σχολή εσωτερικού-εξωτερικού

γ) Τέκνα σε στρατιωτική θητεία

δ) Άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία τέκνα με αναπηρία άνω του 67%

ε) Άγαμα τέκνα ηλικίας 18 μέχρι 20 ετών, που δεν σπουδάζουν, εφόσον είναι άνεργα και εγγεγραμμένα στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ

στ) Άγαμα τέκνα ηλικίας 25 μέχρι 27 ετών, που σπούδαζαν σε αναγνωρισμένη σχολή εσωτερικού ή εξωτερικού μέχρι την ηλικία των 25 ετών, εφόσον είναι άνεργα και εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Δ ι α δ ι κ α σ ι α

Σε όλες τις περιπτώσεις θα υποβάλλεται αίτηση - υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρονται όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η αίτηση θα δίνεται από τις υπηρεσίες του Δήμου και θα κατατίθενται αυτοπροσώπως εκτός των περιπτώσεων όπου αυτό δεν μπορεί να γίνει, η Κοινωνική Υπηρεσία θα κρίνει ανά περίπτωση εάν την δεχθεί από τρίτο, ή θα επισκεφθεί τον δικαιούχο στη κατοικία του.

H Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας εισηγείται, μετά από Κοινωνική έρευνα, τη χορήγηση του έκτακτου Βοηθήματος.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας, στο Δημοτικό κατάστημα επί της οδού Ευαγγελιστρίας.

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΤΡΙΤΗ 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 (έως 12:00 το μεσημέρι)

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos