Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Γεωργαντάς και ο Γιάννης Βρούτσης στη Νάξο για τον πρωτογενή τομέα και το Φράγμα Τσικαλαριού

29 Νοεμβρίου 2022 19:14

Την Τετάρτη 30Νοεμβρίου 2022,ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμωνκ. Γεώργιος Γεωργαντάςκαι ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομώνκ. Δημήτριος Παπαγιαννίδηςθα επισκεφθούν τη νήσο Νάξο, μαζί μετον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Βουλευτή ΚυκλάδωνΝ.Δ.κ. Ιωάννη Βρούτση.

Η επίσκεψη αυτή, πραγματοποιείται σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησε ο κ. Βρούτσης με τον Υπουργό στην Αθήνα στις 11 Οκτωβρίου 2022, όπου ο Υπουργός κ. Γεωργαντάςεξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τη Νάξο στα τέλη Νοεμβρίου, με σκοπό να ανακοινώσει την επανέναρξη των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου Φράγμα Τσικαλαριού Νάξου.

Το έργο φράγμα Τσικαλαριού, εντάχθηκε μετά από ενέργειες του κ. Βρούτσηστο ΕΣΠΑ 2007-2013 (Πρόγραμμα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ) τον Ιούλιο του 2009 και αποτελεί το μεγαλύτερο φράγμα που έχει κατασκευαστεί ποτέ στις Κυκλάδες και ένα από τα μεγαλύτερα στο Αιγαίο. Πρόκειται για ένα έργο υψίστης και ζωτικής σημασίας για τηβιώσιμη ανάπτυξη και το μέλλοντης Νάξου, η οποίαδιαθέτει τον μεγαλύτερο πρωτογενή τομέα (Γεωργία – Κτηνοτροφία) στο Νομό Κυκλάδων. Ο ταμιευτήρας του φράγματος, χωρητικότητας 3 εκατ. κυβικών μέτρων, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των διατιθέμενων υδάτινων πόρων, στον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα και κατ’ επέκταση στην αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της ανάγκης για νερό στο νησί.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο Υπουργός κ. Γεωργαντάς, θα συναντηθεί επίσης με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτριο Λιανό και τον Έπαρχο κ. Ιωάννη Μαργαρίτη. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών και το Τυροκομείο Ε.Α.Σ. Νάξου, αλλά και το μεγαλύτερο χωριό της ΝάξουΦιλότι, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Κρασσά και Κτηνοτρόφους του χωριού.

Επιπλέον, ο Υπουργός θα επισκεφθεί το παραδοσιακό ελαιοτριβείο των Μελάνων, ενώ η επίσκεψή του θα ολοκληρωθεί με συνέντευξη τύπου που θα παραθέσει αργά το απόγευμα στο Δημαρχείο της Νάξου, παρουσία εκπροσώπων των Παραγωγικών Φορέων του νησιού και εκπροσώπων του Πρωτογενούς Τομέα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos