Ο Γ. Βρούτσης στη Σύρο για τον εορτασμό του Aγίου Νικολάου και Επιστολή για τη βράβευση του πρώην Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Ιωάννη Δεκαβάλλα

05 Δεκεμβρίου 2022 13:30

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής ΚυκλάδωνΝ.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στο νησί της Σύρου, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων στις θρησκευτικές εκδηλώσεις πουπραγματοποιούνται από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, Πολιούχου Σύρου - Ερμούπολης και Προστάτη των Ναυτιλλομένων.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου θα συλλειτουργήσουν ο

Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίαςκ. Κύριλλος και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄.

Επιπλέον, ο κ. Βρούτσης θα παραστεί στο Μέγα Εόρτιο Τρισαρχιερατικό Εσπερινό, στην ΤρισαρχιερατικήΘεία Λειτουργία και τη λιτάνευση της ιερής εικόνας.

Επιστολή για τη βράβευση του πρώην Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Ιωάννη Δεκαβάλλα

 Αγαπητέφίλε Γιάννη,

Η πολιτική, κατά κανόνα, αποτελεί πεδίο πολιτικών συγκρούσεων, αδυσώπητου ανταγωνισμού και ενίοτε εξοντωτικών αντιπαραθέσεων.

Σε αυτό τον κανόνα εσύ αποτέλεσες φωτεινή εξαίρεση.

Στα 24 χρόνια της δημαρχιακής σου θητείας,απέδειξες ότι στην πολιτική μπορεί να έχουν θέση η ευαισθησία,η ηπιότητα, η φιλία,η ειλικρινής συνεργασία, η πολιτισμένη αντιπαράθεση και ο δημιουργικός διάλογος.

Με την προσωπική σου στάση, τον ήπιο και μετριοπαθή λόγο σου και πάνω απ’ όλα με τη συμπεριφορά σου κατέδειξες ότι ο χώρος της Αυτοδιοίκησης μπορεί να γίνει πεδίο ουσιαστικών συγκλίσεων και δημιουργικών συναινέσεων.

Ένωσες τη συριανή κοινωνία και αγωνιστικές με όραμα και σχέδιο για την οικονομική πρόοδο και την πνευματική ανάταση της Ερμούπολης και ολόκληρου του νησιού μας, της Σύρου.

Έδωσες νόημα και περιεχόμενο στον πολιτικό πολιτισμό. Άφησες πίσω σου, σημαντικό έργο και μία πολύτιμη παρακαταθήκη αξιών για όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με την πολιτική. Κυρίως όμως κατόρθωσες να σε αποδέχονται και να σε τιμούν και όσοι δεν ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο με σένα.

Άλλωστε, η συνεχόμενη επανεκλογή σου για 2,5 δεκαετίες, αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει.

Προσωπικά, είχα την ευκαιρία, τα χρόνια που συνυπήρξαμε στην πολιτική σκηνή των Κυκλάδων να συνεργαστώ μαζί σου σε κοινές προσπάθειες και κοινούς στόχους και έτσι να διαπιστώσω τις ικανότητες, την εντιμότητα και τις αρετές σου. Γι’ αυτό σήμερα, ανυπόκριτα και μέσα από την καρδιά μου, με το δικαίωμα που εσύ μου έδωσες, σε αποκαλώ και σε αισθάνομαι φίλο. 

Οφείλω, από τη θέση που βρίσκομαι σήμερα, να σου απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πολύτιμη προσφορά σου και το μεγάλο έργο σου στη Σύρο και στις Κυκλάδες. Χαίρομαι ειλικρινά για την τιμή που σου αποδίδουν οι συριανοί συμπατριώτες σου και σου εύχομαι κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Με απεριόριστα αισθήματα φιλίας και εκτίμησης,                                                    

                                                                                                                                                                                    Ιωάννης Βρούτσης

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos