Εκπαιδευτικά κενά στην Κίμωλο

18 Δεκεμβρίου 2013 18:53

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά το έγγραφο του Δήμου Κιμώλου της 5.12.2013 με αρ. πρωτ. 2891 σχετικά με τα εκπαιδευτικά κενά στην Κίμωλο.

Αναφέρεται σχετικά ότι: «...μεταφέρουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, την εύλογη πικρία μας και την δικαιολογημένη αγανάκτηση μας γα τα κενά εκπαιδευτικών τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα στο Γυμνάσιο – Λ.Τ. Κιμώλου...»

Επισυνάπτεται το έγγραφο

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 18.12.2013

Ο καταθέτων Βουλευτής

Νικόλαος Συρμαλένιος

Κύριοι,

Με την επιστολή μας αυτή σας μεταφέρουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, την εύλογη πικρία μας και την δικαιολογημένη αγανάκτηση μας γα τα κενά εκπαιδευτικών τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα στο Γυμνάσιο – Λ.Τ. Κιμώλου.

Συγκεκριμένα και όπως συζητήθηκαν (4/12/2013) στο Σχολικό Συμβούλιο Κιμώλου ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν έχουν καλυφθεί ακόμη τα εξής κενά:

Θεολόγος  ΠΕ01 ( 11 ώρες  Θρησκευτικά).                                                                                                                                     Ενημερωθήκαμε ότι έχει αποσπασθεί η θεολόγος η οποία έχει την οργανική θέση και εκκρεμεί η έλευση θεολόγου ο οποίος επίσης έχει αποσπασθεί στις Κυκλάδες αλλά λόγω

μη αντικατάστασης του δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη.

Πληροφορικός  ΠΕ19-20

Ενημερωθήκαμε  ότι έχει αποσπασθεί η εκπαιδευτικός η οποία κατέχει την οργανική θέση  με απόφαση της ΔΔΕ Κυκλάδων στη Μήλο  και δεν έχει αντικατασταθεί.

Τονίζουμε ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά όπου το Γυμνάσιο - ΛΤ Κιμώλου δεν έχει πληροφορικό. (αν είναι ποτέ δυνατό).

Πληροφορηθήκαμε ότι αποφασίστηκε η μερική διάθεση της εκπαιδευτικού για 5 ώρες την εβδομάδα, απόφαση η οποία εκκρεμεί,όπως και την προηγούμενη σχολική χρονιά 2012-13. Θεωρούμε τη λύση αναποτελεσματική γιατί  όπως και την περσινή περίοδο θα χαθούν αρκετές ημέρες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και την αδυναμία μετάβασης της καθηγήτριας στην Κίμωλο. ( Ο νομοθέτης ο οποίος έχει κατοχυρώσει συνταγματικά την έννοια της Νησιωτικότητας κάτι  παραπάνω γνωρίζει).

Ακόμη  θα δημιουργηθεί μεγάλη δυσαρμονία στο πρόγραμμα του σχολείου αφού τα μαθήματα διδάσκονταν συνεχόμενα την ίδια ημέρα αλλά κυρίως με αυτή τη λύση:

Α) Στερείται το μάθημα της πληροφορικής στους μαθητές του Γυμνασίου αφού δεν  διδάσκεται,                                                                                                                                                                 

Β) Στερείται το δικαίωμα στους μαθητές του Λυκείου να επιλέξουν μάθημα επιλογής σχετικό με τα διδακτικά αντικείμενα τα οποία διδάσκει η ειδικότητα πληροφορικών

Γ) Δεν υπάρχει πληροφορικός στο σχολείο για την αξιοποίηση του εργαστηρίου πληροφορικής  ούτε  η δυνατότητα σχετικής βοήθειας των υπολοίπων εκπαιδευτικών .

Δ)Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι αν και πλησιάζουμε στις διακοπές των Χριστουγέννων δεν διδάσκεται το μάθημα κατεύθυνσης  της  Γ΄ Λυκείου  Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογικής) που είναι Πανελλαδικά εξεταζόμενο  καθώς  και  το μάθημα κατεύθυνσης  της  Β΄ Λυκείου  Τεχνολογία Επικοινωνιών (τεχνολογικής).

Ε) Σε συνέχεια των παραπάνω, επισημαίνουμε ότι δεν έχουν έχουν γίνει ακόμη οι δηλώσεις για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις η για ενδοσχολικό απολυτήριο.                                                                                       

Σε κάθε περίπτωση όμως οι μαθητές των Λυκειακών Τάξεων του Γυμνασίου Κιμώλου ξεκινούν την προσπάθεια τους από σαφώς μειονεκτική θέση.

Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση επίλυση των προβλημάτων.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΓΚΑΝΙΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΜΩΛΟΥ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΑΝΑΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – Λ.Τ ΚΙΜΩΛΟΥ

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-Λ.Τ ΚΙΜΩΛΟ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos