Παράταση της διαβούλευσης για τις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000

14 Δεκεμβρίου 2022 17:44

Μετά από ενέργειες του Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππου Φόρτωμα, η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποφάσισε την παράταση της διαβούλευσης της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΕΜΠ), που αφορά στις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000, για ένα μήνα ακόμη, μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2023.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, τις τελευταίες μέρες έγινε δέκτης πολλών αιτημάτων από κατοίκους των Κυκλάδων, οι οποίοι τού μετέφεραν την αγωνία τους για την εν λόγω διαδικασία, η οποία θα καθορίσει το μέλλον των προστατευόμενων περιοχών, αλλά και των νησιών μας. Ο κ. Φόρτωμας επικοινώνησε άμεσα με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένουνα δοθεί εκ νέου παράταση της εν λόγω προθεσμίας, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία και να μπορέσουν να καταθέσουν τις απόψεις τους όσοι το επιθυμούν.

Ο Υπουργός, όπως είχε δεσμευτεί στην μεταξύ τους επικοινωνία, ανακοίνωσε σήμερα την παράταση της διαβούλευσης για ένα μήνα ακόμη.

«Ένα δίκαιο αίτημα των Κυκλαδιτών, σήμερα γίνεται πράξη. Η διαβούλευση για τις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000 είναι μία πολύ σημαντική διαδικασία, στην οποία πρέπει όλοι να έχουν λόγο. Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, που έκανε δεκτό το αίτημα που του μετέφερα και έδωσε αυτή την παράταση, η οποία θα διευκολύνει τη διαδικασία, αλλά και θα ενισχύσει το αίσθημα εμπιστοσύνης των νησιωτών προς την Πολιτεία», δήλωσε ο κ.Φόρτωμας.

fortomas 334

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos