Χ.Κόκκινος: Να εξασφαλίσουμε πόρους από το ΕΣΠΑ ΙΙ και να προωθήσουμε οργανωμένα και αποτελεσματικά την τουριστική προβολή του Νοτίου Αιγαίου

29 Ιανουαρίου 2014 17:07

Να στηριχθεί η «τουριστική βιομηχανία» των νησιών μας

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» κ. Χαράλαμπος Κόκκινος είχε συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη Ρόδο με την κ. Ελευθερία Φτακλάκη Αντιπεριφερειάρχη αρμόδια για τα θέματα τουριστικής ανάπτυξης της Π.Ν.Α.

Στη συνάντηση – που πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν την παρουσία της Π.Ν.Α. στην έκθεση τουρισμού της Κωνσταντινούπολης - ο κ. Κόκκινος  ζήτησε τη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού στο προσεχές χρονικό διάστημα, να προχωρήσει η ΠΝΑ σε οργανωμένη προσπάθεια για την τουριστική προβολή των νησιών μας και την εξασφάλιση οικονομικών πόρων για την τουριστική προβολή μέσω του ΕΣΠΑ ΙΙ (2014-2020). Για το ΕΣΠΑ 2007-2014 είχαν εξασφαλιστεί 3,5 εκ. ευρώ ως συνέχεια της χρηματοδότησης και των επιτυχημένων δράσεων που πραγματοποιήθηκαν από την Π.Ν.Α. το 2004-2009. Επίσης, ενημέρωσε για την επιτυχημένη παρουσία της Π.Ν.Α. (την οποία εκπροσώπησε) στην έκθεση τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ουτρέχτη της Ολλανδίας στις 14-16 Ιανουαρίου 2014. Τα μηνύματα δείχνουν ότι οι κάτοικοι από τις κάτω χώρες και την Κεντρική Ευρώπη θα επισκεφθούν και φέτος μαζικά τη χώρα μας.

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και οι οιωνοί είναι θετικοί ώστε και φέτος η τουριστική βιομηχανία του Νοτίου Αιγαίου αλλά και ολόκληρης της  χώρας μας να έχει μια επιτυχημένη τουριστική περίοδο.

Απαιτείται συνεννόηση, συνεργασία και οργανωμένη προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Να αξιοποιήσουμε τις επιτυχημένες δράσεις του παρελθόντος και να επενδύσουμε σε καινοτόμες. Έχουμε όλες τις δυνατότητες, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου
και του Περιφερειακού Συνδυασμού
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos