Δελτίο Τύπου 4η Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης

10 Φεβρουαρίου 2014 13:57

Πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, η 4η Συνέλευση μελών της Κίνησης Πολιτών Σύρου στο Πνευματικό Κέντρο.

Στη Συνέλευση παρουσιάστηκε το Προγραμματικό Πλαίσιο των Θέσεων της Κίνησης το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα.

Καθορίστηκε το πλαίσιο στο οποίο θα λειτουργήσουν οι θεματικές ομάδες εργασίας για την ανάλυση και επεξεργασία του αναλυτικού Προγράμματος, ενώ ορίστηκαν οι συντονιστές των ομάδων εργασίας.

Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Ποσειδωνία το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στο παλαιό Δημαρχείο (έπαυλη Τσιροπινά) όπου θα γίνει και η πρώτη παρουσίαση των Προγραμματικών Θέσεων της Κίνησης.

Αποφασίστηκε οι υποψηφιότητες για τη θέση του/της υποψηφίου Δημάρχου της Κίνησης να κατατεθούν στην Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή μέχρι την επόμενη Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου να πραγματοποιηθούν οι εκλογές.

Καλούμε τους πολίτες της Σύρου να πλαισιώσουν την Κίνηση ώστε μέσα από τις ανοιχτές δημοκρατικές μας διαδικασίες, να ξεπεράσουμε μαζί την αδράνεια και την ανάθεση σε πρόσωπα  και να συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις αποφάσεις.

Οι προοδευτικοί πολίτες-δημότες οφείλουμε να διεκδικήσουμε ένα νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο όπου ο Δήμος θα μπορεί να ασκεί τις λειτουργίες του στη βάση των αναγκών των κατοίκων του, όπου θα μπορεί να σχεδιάζει το μέλλον του με γνώμονα το από κοινού αποφασισμένο συμφέρον των πολιτών και του τόπου.

Ο Δήμος που οραματιζόμαστε και που διεκδικούμε, απορρίπτει το μοντέλο του δήμαρχου-αυτοκράτορα. Θέλουμε το δήμαρχο να είναι αυτός που θα προβάλλει, θα διεκδικεί και θα υλοποιεί τις αποφάσεις της γειτονιάς, του διαμερίσματος, των συλλογικοτήτων, των κινημάτων ή των ομάδων πολιτών, όπως αυτές θα εκφράζονται μέσα από συνελεύσεις και δημοψηφίσματα σε ελάσσονα ή μείζονα ζητήματα.

Η 5η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 6 μμ στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης.

Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos