Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Γ.Πουσσαίου για την μη κάθοδο στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου

12 Φεβρουαρίου 2014 17:19

Αγαπητοί συμπολίτες,

Είναι γεγονός πως στην εικοσιπεντάχρονη αυτοδιοικητική θητεία μου προσπάθησα πάντοτε να είμαι ωφέλιμος και χρήσιμος λειτουργώντας με έναν αξιακό κώδικα αρχών, ήθους και ανιδιοτέλειας. Αλάθητος κριτής μου η συνείδησή μου αλλά κυρίως, όλοι εσείς που με στηρίξατε και με εμπιστευτήκατε.

Με αφορμή τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω, μετά από ώριμη σκέψη, την απόφασή μου, να μην είμαι εκ νέου υποψήφιος.

Επέλεξα να  εγκαταλείψω ένα θεσμό για τον οποίο αγωνίζομαι τα τελευταία 25 χρόνια. Γνωρίζω ότι αυτή η απόφασή μου θα απογοητεύσει αρκετούς και σίγουρα θα χαροποιήσει κάποιους. Αυτό άλλωστε είναι μια φυσική συνέπεια. Το ουσιαστικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετρά και εστιάζεται στη μεγάλη τιμή που μου κάνατε να  υπηρετήσω τις Κυκλάδες, μια περιοχή με σημαντικά προβλήματα, αλλά και με σπουδαίες δυνατότητες. Την εντολή που μου δώσατε το Νοέμβριο του 2010, θα συνεχίσω να την εκτελώ με την ίδια θέρμη και τον ίδιο ζήλο μέχρι τη λήξη της θητείας μου.

Υπηρετώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης στην πολιτική μου διαδρομή, αξίες και αρχές, αγωνίσθηκα για μια ανθρώπινη κοινωνία προσπαθώντας  πάντα να έχω στη σκέψη μου τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές. Θα παραμείνω ενεργός πολίτης και υπό αυτήν μου την απλή αλλά ουσιαστική ιδιότητα, θα είμαι παρών και στρατιώτης σε κάθε προσπάθεια.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω, όλους εσάς που επί σειρά ετών με πιστέψατε και με τιμήσατε με τη ψήφο σας αλλά και όλους όσοι, αν και είχατε διαφορετική επιλογή, καταβάλατε κάθε δυνατή προσπάθεια συνεργασίας. Θέλω να πιστεύω ότι και εγώ από την μεριά μου έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου.

Αποτελεί δε υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω τους πολύτιμους συνεργάτες μου που εργάστηκαν σκληρά στο πλάι μου, αρωγοί σε ένα ζύμωμα ιδεών και διαμόρφωσης προγραμμάτων για το καλό της τοπικής μας κοινωνίας. Οτιδήποτε προγραμματίστηκε και υλοποιήθηκε  άλλωστε κατά τη διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής δε βασίστηκε στην ευρηματικότητα και τον σχεδιασμό του ενός, αλλά ήταν προϊόν ιδέας και γνώσης και εμπειρίας  των πολλών.

Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ και στην αγαστή συνεργασία που είχα με όλους τους εκπροσώπους των θρησκευτικών, στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών τάξεων, των συλλόγων και σωματείων, γεγονός για το οποίο τους ευχαριστώ από καρδιάς.

Επιτρέψτε μου τέλος, να ευχηθώ καλή δύναμη σε όσους σκέφτονται να ασχοληθούν με τα κοινά και να παροτρύνω και νέους ανθρώπους να το τολμήσουν για να βάλουν και αυτοί το δικό τους αποτύπωμα για ένα καλύτερο μέλλον. Όταν έρθει η ώρα της κάλπης, το κριτήριο οφείλει να είναι μόνο ένα: Η διάθεση για προσφορά. Τα άτομα που καθημερινά έχουν δώσει το στίγμα της ανιδιοτελούς προσφοράς και όχι του ατομικού συμφέροντος και των ακραίων  φιλοδοξιών πρέπει να στηριχθούν.

Σε αυτήν την προσπάθεια, θα συνεχίσω να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΟΥΣΣΑΙΟΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos