Φίλιππος Φόρτωμας: Πρόσληψη ιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

08 Φεβρουαρίου 2023 21:48

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, μετά την ανακοίνωση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου “Βαρδάκειο & Πρώιο” για τη νέα πολύτιμη προσθήκη στο ιατρικό της προσωπικό.

Ο κ. Φόρτωμας, πριν λίγους μήνες, είχε θέσει στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κ. Μίνα Γκάγκα, την αναγκαιότητα πρόσληψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και η ίδια είχε δεσμευτεί για την άμεση επίλυσή του.

Πιο συγκεκριμένα, η τωρινή Διοίκηση του Νοσοκομείου, από την αρχή που ανέλαβε καθήκοντα, ξεκίνησε μία αγαστή συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Κυκλάδων, τα αιτήματα του οποίου ήταν η δημιουργία ογκολογικής μονάδας και η πρόσληψη παθολόγου ογκολόγου. Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου κ. Ζουλουφός, ενημέρωσε τον κ. Φόρτωμα και, από κοινού, σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, κίνησαν άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για τη δημιουργία θέσης Επιμελητή Β', προκειμένου να καλυφθεί από ιατρό ογκολόγο.

Προχθες ανακοινώθηκε ότι ανέλαβε υπηρεσία η κα Δέσποινα Γκέκα, Παθολόγος Ογκολόγος, ως Διευθύντρια Παθολογικής Ογκολογίας, δηλαδή σε μία αναβαθμισμένη θέση από αυτήν που είχε αποφασιστεί αρχικά. Η κα Γκέκα θα ξεκινήσει να δέχεται ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία εντός του Φεβρουαρίου, ενώ εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023, θα ολοκληρωθεί και η δημιουργία της ογκολογικής μονάδας.

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τη Σύρο, αλλά και για όλες τις Κυκλάδες, καθώς γίνεται πράξη ένα δίκαιο και διαχρονικό αίτημα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κυκλάδων. Και θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την Υπουργό Μίνα Γκάγκα, για την συμβολή της σε αυτό. Η συνεργασία μας με τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρουέφερε τα πολυπόθητα αποτελέσματα. Η πρόσληψη Διευθύντριας Παθολογικής Ογκολογίας θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση και ανακούφιση των ογκολογικών ασθενών, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου είναι σταθερή και συνεχής και ότι η Διοίκηση, αλλά και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, εργάζονται άοκνα, με μοναδικό γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των νησιωτών. Συνεχίζουμε μαζί!», δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos