Αναφορά Γ. Βρούτση στη Βουλή για τα προβλήματα των Λατόμων του Νομού Κυκλάδων

20 Φεβρουαρίου 2023 17:02

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής ΚυκλάδωνΝ.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους τα μεγάλα Λατομεία του Νομού Κυκλάδων, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στη διεκπεραίωση του συνόλου των αιτημάτων που υποβάλλουν στην αρμόδια υπηρεσία (Τμήμα Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος - ΤΕΜΝΕ).

Ο κ. Βρούτσηςέθεσε υπόψιν του κ. Υπουργού σχετική επιστολή των Λατόμων του Νομού Κυκλάδων (20.02.2023), στην οποίαπεριγράφεται το μέγεθος του προβλήματος, καθώς η μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση γνωμοδοτήσεων για σημαντικές υποθέσεις, αλλά και στην έκδοση απαραίτητων αδειών, προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεών τους. Προβλήματα που σχετίζονται με την υλοποίηση επενδύσεων για ανεύρεση και αξιοποίηση νέων κοιτασμάτων, καθώς και την ορθολογική εκμετάλλευση των υφιστάμενων εξορυκτικών δραστηριοτήτων των εν λόγω επιχειρήσεων.

Με την κατάθεση του εν λόγω εγγράφου στη Βουλή, ο κ. Βρούτσηςκαλεί τον κ.Υπουργό να εξετάσει το θέμα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας και να προβεί σε οποιαδήποτε αναγκαία ενέργεια που θα συμβάλλει στην άμεση μείωση των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στη διεκπεραίωση των αιτημάτων των Λατόμων του Νομού Κυκλάδων και προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos