×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Το «πλοίο ασφαλείας», κατά το Δήμο Τήνου, προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων

14 Μαρτίου 2014 15:42

Κατατέθηκε την 12/3 στη Βουλή των Ελλήνων, το Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις».

 Ως Δήμος Τήνου εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί φαίνεται να υιοθετείται –επιτέλους- ένα πάγιο αίτημα που έχουμε εκφράσει ήδη από το 2011 και σε όλους τους τόνους.
Το είχαμε αποκαλέσει «πλοίο ασφαλείας» και είχαμε θέσει εξαρχής την ανάγκη στάθμισης συμφερόντων μεταξύ του ιερού δικαιώματος της απεργίας (η ίδια η Τήνος έχει μεγάλη ναυτική παράδοση και εκατοντάδες εν ενεργεία ναυτικοί μας οργώνουν τον κόσμο) αλλά και της επιβεβλημένης ανάγκης τα νησιά να μην στερούνται τη δυνατότητα επικοινωνίας τους, όποια ώρα της μέρας και προς όποιο λιμάνι του κέντρου και αν προβλεφθεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο ασφαλείας.

Στερούνται άλλωστε τα νησιά μας τόσες υπηρεσίες καθημερινά και υφίστανται ένα τέτοιο έλλειμμα υποδομών σε σχέση με τη στεριανή Ελλάδα, που αυτό που διεκδικήσαμε είναι απλώς το αυτονόητο. Χωρίς αυτό κάθε συζήτηση για νησιωτικότητα αγγίζει τα όρια του εμπαιγμού. Όμως και για το αυτονόητο στις μέρες που διανύουμε χρειάζεται αγώνας. Τώρα ελπίζουμε σε άμεση ψήφιση της σχετικής διάταξης και στην πιστή εφαρμογή της, με ορθή ερμηνεία του όρου ανωτέρα βία.

Η σχετική διάταξη (άρθρο 25 του σχεδίου νόμου) αναφέρει:
Πατήστε στις φωτογραφίες

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos