Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Μαρτίου ημερίδα συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης

21 Μαρτίου 2014 11:26

...και με προεδρεύουσα την Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Ελευθερία Φτακλάκη υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας  μεταξύ Περιφέρειας

 Ν. Αιγαίου και Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Της Φύσης (ΕΕΠΦ) με εκπρόσωπο τον Γ.Γ, Λεωνίδα Κόλλα.  Στην ημερίδα παρευρέθησαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Χατζηιωάννου, ο Αντιδήμαρχος  της Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο Διευθυντής του Ε.Ο.Τ. Αγαπητός Ξάνθης, εκπρόσωποι  της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και διευθυντών ξενοδοχειακών μονάδων

Την Ημερίδα «άνοιξε» η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κα Ελευθερία Φτακλάκη, η οποία, αφού πρώτα απηύθυνε χαιρετισμούς και ευχαριστίες προς όλους τους παρευρισκομένους, κατέθεσε εξ αρχής την πίστη της στο έργο και τη δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επιμένοντας στη συλλογικότητα των  προσπαθειών για την προστασία της φύσης αλλά και σε δράσεις ευαισθητοποίησης εκ μέρους των επιμέρους φορέων για την προώθηση οικολογικότερων μορφών ανάπτυξης τουρισμού στη Ρόδο.

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Σ.  Φώκιαλης δήλωσε την προθυμία των ξενοδόχων να συνεργαστούν για την προώθηση του «πράσινου τουρισμού» στο νησί, ενώ ο Γραμματέας του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Μουστακάκης τόνισε την έννοια της περιβαλλοντικής παιδείας και εκπαίδευσης στις δράσεις ευαισθητοποίησης προκειμένου η φιλοπεριβαλλοντική συμπεριφορά να γίνει «βίωμα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ειδικότερα θέματα της σημερινής ημερίδας αποτέλεσαν τα προγράμματα «Γαλάζιες Σημαίες» και «Green key» και εισηγητές των θεμάτων ήταν οι κ.κ. : Γιώργος Κωνστάντζος, Διπλ.Μηχανικός Περιβάλλοντος, MSc, Σύμβουλος- Μελετητής Περιβαλλοντικών Έργων με θέμα τις «Πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας στην Π.ΝΑ : στοχεύοντας σε μία αειφόρο τουριστική ανάπτυξη»,  ο κ. Λεωνίδας Κόλλας, Γενικός Γραμματέας ΕΕΠΦ με θέμα μία σύντομη παρουσίαση της ΕΕΠΦ και του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της ΕΕΠΦ με το Υπουργείο Τουρισμού, η κα Δαρεία- Νεφέλη Βουρδουμπά , MSc Ωκεανογραφίας και υπεύθυνη συντονισμού προγράμματος «Γαλάζιες σημαίες» στην ΕΕΠΦ και τέλος ο κ. Σεραφείμ Χατζησκάκης, Δρ. Δασολογίας  με θέμα «Το πρόγραμμα Green Key στην Ελλάδα».

Κοινή συνισταμένη όλων των εισηγήσεων και βασική πολιτική στήριξης της Π.ΝΑ είναι η προώθηση ενός ποιοτικότερου και οικολογικότερου τουρισμού μέσω των  συγκεκριμένων προγραμμάτων , η αύξηση χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης αντίστοιχα καθώς και η προώθηση των έξυπνων και πράσινων τεχνολογιών. Ειδικότερες αναφορές έγιναν από τους επιστήμονες στην Ευρωπαϊκή πολιτική της επόμενης εξαετίας 2014-2020, όπου δράσεις, όπως η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επιχειρηματιών σε οικολογικότερες μορφές ζωής, η φιλοπεριβαλλοντική χωροθέτηση και γενικότερα η «πράσινη διαχείριση», αποτελούν αίτημα των σύγχρονων κοινωνιών και πολιτική επιλογή.

Ακολούθησαν ερωτήσεις των παρευρισκομένων με τους εισηγητές και συζήτηση με το κοινό και η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του μνημονίου ανάμεσα στην Π.ΝΑ και την ΕΕΠΦ αφήνοντας την αίσθηση της αισιόδοξης προοπτικής για μία ορθότερη και πιο φιλική προς το περιβάλλον τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos