300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καθολική και ομόφωνη στήριξη του Δημάρχου Θήρας Αντώνη Σιγάλα από την Αυτοδιοίκηση του Νοτίου Αιγαίου

13 Μαρτίου 2023 14:41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καθολική και ομόφωνη στήριξη του Δημάρχου Θήρας Αντώνη Σιγάλα από την Αυτοδιοίκηση του Νοτίου Αιγαίου

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου με διευρυμένη Σύνθεση και τη συμμετοχή όλων των Δήμαρχων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου αλλά και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 με θέμα την αυτεπάγγελτη και αυτόφωρη δίωξη του Δημάρχου Θήρας Αντώνη Σιγάλα και του Αντιδημάρχου του Σπύρου Δρόσου για την λειτουργία της χωματερής στη Σαντορίνη.

Στη Συνεδρίαση ομόφωνα όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την στήριξη τους στο Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Θήρας, εκδίδοντας το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης.
« Με ιδιαίτερη έκπληξη, οργή & αγανάκτηση για την στοχοποίηση της Αυτοδιοίκησης, πληροφορηθήκαμε από δημοσίευμα ειδησεογραφικής ιστοσελίδας των Κυκλάδων (cycladiki.gr), την έκδοση αυτεπαγγέλτου εντάλματος σύλληψης διαρκείας, του συναδέλφου Δημάρχου Θήρας, Αντώνη Σιγάλα, για προβλήματα από τη λειτουργία της χωματερής, στο νησί της Σαντορίνης.
Η έκπληξη κι ο έντονός μας προβληματισμός, προκύπτει από το γεγονός, ότι μια τέτοια προσβλητική για την Αυτοδιοίκηση ενέργεια, από την κυρία Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου, έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής, και με τη διαδικασία του αυτοφώρου, που σήμαινε ότι ο Δήμαρχος Θήρας θα κρατείτο στο Αστυνομικό τμήμα, ως τη Δευτέρα το πρωί, ώστε να οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή για να απολογηθεί κάτι που δεν έγινε, λόγω της τυχαίας απουσίας του, από τη Σαντορίνη, εκείνη την ημέρα.
Επιπλέον μας προβληματίζει, ότι αυτή η ενέργεια της Κυρίας Εισαγγελέα, πριν καν λάβει γνώση αυτής, ο ίδιος ο Δήμαρχος, διέρρευσε στον Τύπο, αρχικά των Κυκλάδων και στη συνέχεια σε πανελλαδικά μέσα (makeleio.gr), στοχοποιώντας τον, σαν να ήταν κακοποιός, του κοινού ποινικού δικαίου.
Παράλληλα αυτή η ενέργεια της Κας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Νάξου, αν βέβαια επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα, αντίκειται και στο νόμο, μιας και στο Άρθρο 99, του πρόσφατα ψηφισθέντος Νόμου 5003/2022, επεκτείνεται η ιδιάζουσα δωσιδικία, της Παρ. 06, του άρθρου 111, του Κ.Π.Δ. (Ν.4620 /2019 Α 196) και περιλαμβάνει Περιφερειάρχες και Δημάρχους, κάτι που σημαίνει ότι ΔΕΝ διώκονται με αυτόφωρη διαδικασία, από πρωτοβάθμια όργανα της Δικαιοσύνης.
Επί της ουσίας της υπόθεσης, τόσο ο Δήμαρχος Θήρας-Σαντορίνης Αντώνης Σιγάλας, αλλά και όσοι συνάδελφοι γνωρίζουν καλά την υπόθεση, απορούν και εξίστανται. Αυτό που θα ανέφερα εγώ μόνον, είναι ότι τα προβλήματα με τη χωματερή της Σαντορίνης, αλλά και άλλων νησιών του Νοτίου Αιγαίου, είναι υπαρκτά εδώ και δεκαετίες, αλλά όλα βρίσκονται στη διαδικασία διευθέτησής τους, τόσο μέσω του Τοπικού, όσο και του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων, που υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς, τόσο από τους Δήμους μας, όσο και από τον ενιαίο διαβαθμιδικό ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου.
Η δε συγκυρία, άσκησης ελέγχου και δίωξης κατά Αυτοδιοικητικών, για τέτοια ζητήματα, που είναι φυσικά εδώ και δεκαετίες προβλήματα ανοιχτά για όλους ανεξαιρέτως τους Δήμους της Χώρας, γίνεται στο επίσημο ξεκίνημα μιας πολύ ελπιδοφόρας Τουριστικής Περιόδου, στην οποία ειδικά η Σαντορίνη παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, για όλο τον Ελληνικό Τουρισμό, αλλά και συνάμα μέσα σε μια χρονιά εκλογών της Αυτοδιοίκησης.
Για τους λόγους αυτούς είναι αδιανόητη, η αυτόφωρη διαδικασία κατά του Συναδέλφου Δημάρχου Αντώνη Σιγάλα, που κατά τα δημοσιεύματα έγινε Παρασκευή απόγευμα, για ένα θέμα, που σε τίποτα δεν άλλαξε οτιδήποτε, αντίθετα έτσι είχε παραληφθεί από τον Δήμο, και έτσι ακριβώς είναι τις τελευταίες δεκαετίες.
Μόνον δυσφήμιση, για το εμβληματικό αυτό νησί «προσφέρουν» τέτοιες ενέργειες, εναντίον ενός Αιρετού, ενός Αυτοδιοικητικού και εν προκειμένω αναρμοδίως ενός Δημάρχου.
Ζητάμε λοιπόν, να μείνουν όλοι μακριά από την ποινικοποίηση της Πολιτικής και των Πολιτικών. Ζητάμε να μείνουμε μακριά από Καταχρήσεις Εξουσίας, που τις πληρώνει η κοινωνία και ο Ελληνικός Λαός. Γιατί η Σαντορίνη χωρίς τουρισμό και δουλειά, είναι δηλητήριο στον εργαζόμενο λαό, που έχει ανάγκη να βγάλει το ψωμί του.
Αυτή η παράτυπη, παράνομη και άκαιρη διαδικασία, στρέφεται ουσιαστικά εναντίον του νησιωτικού λαού, στην αρχή της Τουριστικής, Εργασιακής, Οικονομικής και Κοινωνικής δραστηριότητας, για το 2023.
Τέλος με βάση το Άρθρο 99, του Νόμου 5003/2022, οι Δήμαρχοι ρητά δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου και της Αυτόφωρης διαδικασίας αυτού, παρά μόνον στην αρμοδιότητα, του Δευτεροβάθμιου οργάνου της Δικαιοσύνης, δηλαδή του Εφετείου.
Για όλα τα πιο πάνω, εκδίδουμε Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α, από το διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, με την συμμετοχή όλων των Δημάρχων του Νοτίου Αιγαίου, που Καταδικάζει Ρητά και Κατηγορηματικά, την παράνομη και άτοπη ενέργεια της Εισαγγελέως, στην περίπτωση, επαναλαμβάνουμε, που τα σχετικά δημοσιεύματα είναι ακριβή και αληθή ».

Γραφείο Τύπου
ΠΕΔ ΝοτίουΑιγαίου

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πάρος, Δημοτικό Συμβούλιο: Δείτε τι αποφασίστηκε για τη μεταφόρτωση και αποθήκευση των αποβλήτων του Δήμου (Βίντεο)
  • Pulse: Στις 16,5 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ, είναι το 2ο μεγαλύτερο από το 2016 (Βίντεο)
  • Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Πόσο τραβάει ένα κόμμα Καρυστιανού
  • Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για την έγκαιρη ανάρτηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων της Ανάφης
  • 505.217 ευρώ για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
  • Αδιέξοδο στις συνομιλίες για τη Γροιλανδία - Οι κόκκινες γραμμές Κοπεγχάγης και Νουούκ (Βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Κατερίνα Μονογυιού: Επιχορήγησ...
Η ανάδειξη της πολιτιστικής μα... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα Αμοργού, Αιγιάλη Αμοργού, Φολέγανδρος μέσα σε αυτά

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα...

23 Ιανουαρίου 2026
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων για 36 ώρες με προειδοποίηση και για τις Κυκλάδες - Έρχονται καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις (Βίντεο)

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομέν...

20 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική σύμβουλος (Βίντεο)

Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική...

23 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

Δεσμεύτηκε η περιουσία 40χρονου, ύψους 630.190,58 ευρώ, που εμπλέκεται σε απάτη με υπεκμισθώσεις ακινήτων

Δεσμεύτηκε η περιουσία 40χρονου, ύψ...

27 Ιανουαρίου 2026
Συνελήφθη 48χρονος για κατοχή μαρμάρινης αρχαιότητας του 4ου π.Χ. αιώνα, στον Πειραιά

Συνελήφθη 48χρονος για κατοχή μαρμά...

27 Ιανουαρίου 2026
Νέος Κ.Ο.Κ.: Πάνω από -800- παραβάσεις βεβαιώθηκαν την 30η εβδομάδα της εκστρατείας «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους»

Νέος Κ.Ο.Κ.: Πάνω από -800- παραβάσ...

27 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ