Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου στο φόρουμ «Industrial Designers@the Aegean»

26 Απριλίου 2014 17:46

Την έμπρακτη στήριξή του στη νέα γενιά, στην καινοτομία και την ανάπτυξη, απέδειξε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, παραβρισκόμενος στην επίσημη

 έναρξη του φόρουμ «Industrial Designers@the Aegean», που διοργανώνεται στη Ρόδο από τις 23 Απριλίου έως και τις 3 Μαΐου 2014. Το φόρουμ συνδιοργανώνεται και συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης - Επιχειρηματικότητας - Δια Βίου Μάθησης - Απασχόλησης - Καινοτομίας - Έρευνας και Ανταγωνιστικότητας - Απόδημου Ελληνισμού, και από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων - Γραφείο Διασύνδεσης.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, που είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους φοιτητές που προχώρησαν στη σχεδίαση προϊόντων, αντικειμένων και παραγωγικών ιδεών, τους συνεχάρη για την προσπάθειά τους, ενώ εκείνοι τον ευχαρίστησαν για τη στήριξη μίας ιδιαίτερα  κρίσιμης διοργάνωσης, που προάγει την επιχειρηματικότητα, τη δημιουργικότητα, την ανάπτυξη και την ενίσχυση της επαγγελματικής κατάρτισης της νέας γενιάς. Η ενίσχυση του φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πολιτικής της Περιφέρειας για την προαγωγή της καινοτομίας από τους νέους, επιδιώκει να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη σε περισσότερους άξονες, πέραν από τον κλάδο του τουρισμού.

Η συνιδρύτρια κοινωφελούς εργασίας που διοργανώνει το φόρουμ και τέως ειδική γραμματέας για το ΕΣΠΑ του υπουργείου Παιδείας Φαίη Ορφανού, συνομιλώντας με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, ανέφερε ότι, το φόρουμ αποτελεί προσπάθεια να αναδειχθεί το ταλέντο, η δημιουργικότητα και οι προοπτικές των φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εκείνος, με τη σειρά του, περιέγραψε τη σημασία της  ενίσχυσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων , ώστε να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις που θα έχουν ως έδρα τους νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos