×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Δύο ακόμα υποψήφιοι με το Γιάννη Μαχαιρίδη

30 Απριλίου 2014 14:01

Δήλωση της Μαρίας Παπαδοπούλου για την υποψηφιότητά της με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ρόδο. Η μητέρα μου κατάγεται από Κωνσταντινούπολη και ο πατέρας μου, Νίκος Παπαδόπουλος, από την Αρχαία Ολυμπία της Πελοποννήσου και εργάστηκε επί 35 χρόνια στο Γραφείο Συγκοινωνιών Ρόδου. Μετά το Λύκειο ακολούθησα σπουδές στο Τμήμα Δασικής Προστασίας και στο Εργαστήριο Δημοσιογραφίας–Παραγωγής Ενημερωτικών Εκπομπών. Επιστρέφοντας στη Ρόδο εντάχθηκα  στον Τοπικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Ρόδου Ε.Ρ.Α σαν συνεργάτης στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο»   και στο Γραφείο Τύπου της Νομαρχίας Δωδεκανήσου. Σήμερα συνεργάζομαι με το Ραδιόφωνο  «Λυχνάρι». Παρουσιάζω την εκπομπή με θέμα την παράδοση και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής μας. Μέχρι σήμερα είχα σχέση εργασίας και με την  Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου.

Εθελόντρια Προσφοράς στον τόπο μου, παραμένω ενεργό Μέλος του  Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Βαθμοφόρος και Μέλος  της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης. Ανήκω στα Ιδρυτικά Μέλη της Ομάδας Nioxoristas, η οποία προσπαθεί να δώσει  ένα άλλο χρώμα στην ασχήμια και την εγκατάλειψη της γειτονιάς από την ηχορύπανση. Από τον Ιούνιο του 2013 είμαι Πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Ρόδου.

Αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόταση και να είμαι υποψήφια στις Περιφερειακές Εκλογές με το ψηφοδέλτιο του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη  διότι πιστεύω ότι η Αυτοδιοίκηση είναι η θεμελιώδης αρχή της αποκεντρωμένης διοίκησης, και ως τέτοια θα προσφέρει στον τόπο μας τα μέγιστα, δηλαδή αυτά που θέλουμε οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, και μπορούμε να έχουμε. Είμαι παρούσα στη δύσκολη μάχη γιατί η παράταξη «Νότιο Αιγαίο - Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» είναι πολυσυλλεκτική, πέρα και πάνω από τα κόμματα, αποτελείται από ικανά και άξια στελέχη  καταξιωμένα στην κοινωνία μας, με εμπειρία, τεχνοκρατικές γνώσεις αλλά κυρίως με αγάπη για το τόπο μας . Η στήριξή σας στην προσπάθεια μου αυτή θα είναι μεγάλη τιμή για μένα».

Με Εκτίμηση

Μαρία Παπαδοπούλου

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος

Με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»


Δήλωση του Αντώνη Κυζούλη για την υποψηφιότητά του με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του Γιάννη Μαχαιρίδη

«Με αφορμή τη συμπόρευση μου με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» με επικεφαλής τον Γιάννη Μαχαιρίδη, επιτρέψτε μου να σας εκθέσω ορισμένες απόψεις μου, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό αιτιολογούν την επιλογή μου αυτή. Δίχως να παραγνωρίζω ή να αγνοώ το μεγάλο έργο που έχει πραγματοποιήσει η συγκεκριμένη Περιφερειακή Αρχή σε όλους τους κρίσιμους τομείς για την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών μας κοινωνιών, επιλέγω να μιλήσω για το κεφάλαιο Πολιτισμός, ένα πεδίο που μου είναι απόλυτα οικείο και πάνω στο οποίο είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ τόσο με τον ίδιο τον Γιάννη Μαχαιρίδη, όσο και με την  Τζένη Φάκκα – Βασιλαράκη, για τρία και πλέον χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τολμώ να πω ότι για πρώτη φορά έσπασε η κατεστημένη αντίληψη πολλών ετών, που υπαγόρευε ότι οι μετακλήσεις «λαμπερών ονομάτων» του καλλιτεχνικού χώρου από την Αθήνα και το εξωτερικό ήταν η μόνη ασφαλής οδός προκειμένου να επιτευχθούν σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα.

Η λανθασμένη αυτή αντίληψη βασιζόταν αφενός σε μία εκ προοιμίου ανόητη περιφρόνηση του καλλιτεχνικού δυναμικού της περιοχής μας, και αφ' ετέρου στην έλλειψη δημιουργικής σκέψης από την πλευρά των εκάστοτε υπευθύνων οι οποίοι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αδυνατούσαν να αντιληφθούν τα πολλαπλά οφέλη που θα αποκόμιζε η κοινωνία μας από μία προσεκτικότερη αντιμετώπιση των πνευματικών ανθρώπων της, που, όπως απέδειξε η εμπειρία των τελευταίων ετών, είναι ουκ ολίγοι στον αριθμό και κάθε άλλο παρά στερούνται ταλέντου, αξίας και καλλιτεχνικού εκτοπίσματος.

Χάρη στην απόλυτα συνειδητή και στοχευμένη πολιτική που ακολούθησε το Τμήμα Πολιτισμού της Νομαρχίας Δωδεκανήσου και αντιστοίχως της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, και η οποία υπαγόρευε την κατά προτεραιότητα ανάδειξη των δυνάμεων του τόπου μας, πολλοί νέοι καλλιτέχνες πραγματοποίησαν τα πρώτα τους πετυχημένα βήματα με όλα τα πλεονεκτήματα που τους παρέχει το πλαίσιο αρωγής ενός υψηλού θεσμικού φορέα, ενώ παράλληλα ώριμοι και σημαντικοί καλλιτέχνες που ζούσαν και δημιουργούσαν ανάμεσα μας εξέπεμψαν ένα ισχυρότατο σήμα δημιουργικότητας, εκπλήσσοντας πολλές φορές το φιλότεχνο κοινό αλλά και τους επισκέπτες μας με την ποιότητα του έργου τους. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να πούμε ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πρώτη φάση που δεν ήταν άλλη από τη δημιουργία ενός σταθερού πεδίου ανάδειξης των πνευματικών δυνάμεων της περιοχής μας. Ήδη κάποιοι από τους ανθρώπους αυτούς πραγματοποιούν σημαντικά βήματα εκτός τοπικών συνόρων, γεγονός που δημιουργεί και τις προϋποθέσεις ώστε να αποτελέσουν και τους αυριανούς πρεσβευτές μας τόσο στην Ελληνική Επικράτεια, όσο και στο εξωτερικό.

Από τη στιγμή λοιπόν που υπάρχει πλέον αυτό το πεδίο στο οποίο αναφέρθηκα παραπάνω, και σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, γνωρίζουμε ο κάθε καλλιτέχνης τι πρεσβεύει ως μεμονωμένη περίπτωση, είναι η καταλληλότερη κατά τη γνώμη μας στιγμή να περάσουμε στη δεύτερη φάση, που θα βασίζεται στη συνδυαστική μέθοδο. Αυτό σημαίνει ότι το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα πραγματοποιεί πρωτογενή καλλιτεχνικά γεγονότα, τα οποία θα διέπονται από την υψηλού ενδιαφέροντος θεματολογία (η οποία πολλές φορές θα πρέπει να συνδέεται και με την τοπική μας ιστορία), από την υψηλού επιπέδου αισθητική και απόδοση, και από την αρμονική σύμπραξη και συνεργασία των καλλιτεχνών μας.

Η επιτυχία κάποιων πρώτων προσπαθειών που έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση απέδειξε ότι το εγχείρημα αυτό όχι μόνο είναι απολύτως εφικτό, αλλά τα οφέλη που αποκομίζονται είναι πάμπολλα και σημαντικά σε βάθος χρόνου. Επιτρέψτε μου μόνο μία μικρή αναφορά σε ένα καλλιτεχνικό γεγονός στο οποίο συμμετείχα και εγώ προσωπικά, τονίζοντας ότι η οποιαδήποτε αναφορά σε αυτό δεν έχει σαν στόχο την περιαυτολογία, αλλά το να τονισθεί η σημασία της πολιτιστικής πολιτικής στην οποία αναφέρθηκα παραπάνω. Συγκεκριμένα, αναφέρομαι στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Παλάτι των Ιπποτών προς τιμήν του ποιητή Κ. Π. Καβάφη. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ροδίων, συμμετείχαν περισσότεροι από είκοσι συντελεστές, όλοι προερχόμενοι από τη Ρόδο και οι οποίοι εκπροσώπησαν σχεδόν όλες τις βασικές μορφές Τέχνης, από τη μουσική και την υποκριτική, έως το χορό τη φωτογραφία και το video art. Το κοινό που συνέρευσε εκείνο το βράδυ στο Καστέλο ξεπέρασε κατά πολύ τα 1500 άτομα.

Το παράδειγμα αυτό, αποτελεί μία απλή ένδειξη των δυνατοτήτων που έχουμε ως τοπική κοινωνία σε σχέση με το έμψυχο δυναμικό μας, το οποίο σε κάθε περίπτωση δικαιούται και αξίζει την αμέριστη προσοχή και συμπαράσταση μας. Θα ήταν περιττό να αναφερθώ και στα οφέλη που τελικά αποκομίζει μία κοινωνία τόσο σε οικονομικό, όσο και σε πνευματικό επίπεδο, από μία πολιτιστική πολιτική που τοποθετεί τα ίδια τα μέλη αυτής της κοινωνίας σε πρώτο πλάνο, ως συνδιαμορφωτές του ευρύτερου κοινωνικού πλαισίου. Για την αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών, οφείλουμε να τονίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι κλείνουμε την πόρτα μας σε οτιδήποτε άλλο πλην του τοπικού, με μόνη διαφορά ότι η οποιαδήποτε καλλιτεχνική μετάκληση, πιστεύουμε ότι θα πρέπει είτε να αφορά αποκλειστικά και μόνο σε εκδηλώσεις υψηλοτάτου επιπέδου και έντονου ενδιαφέροντος, είτε να αποτελεί ένα πεδίο συνεργασίας με στόχο την περεταίρω εξέλιξη του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού.

Αναμφισβήτητα, ο Γιάννης Μαχαιρίδης υπήρξε από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, που έμπρακτα εφάρμοσε μία πολιτική που βασίζεται στην αρχή της εκ των έσω πολιτιστικής παρέμβασης, ως προϋπόθεση για μία τοπική κοινωνία προκειμένου να διαθέτει το απαραίτητο στίγμα που θα την καταστήσει διαχρονικό και όχι πρόσκαιρο πόλο έλξης. Για όλους τους παραπάνω λόγους, μα πάνω απ' όλα για την εμπιστοσύνη που συνειδητά παρέχει στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, του ανταποδίδω την εμπιστοσύνη αυτή και μαζί της, την απόλυτη στήριξη μου».

Με εκτίμηση

Αντώνης Γ. Κυζούλης

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

Με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos