Συναντήσεις του Δημήτρη Κρητικού με ομογενείς στις ΗΠΑ

08 Μαϊος 2014 15:14

Συνάντηση με την ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής είχε την περασμένη εβδομάδα ο υποψήφιος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας», ιατρός-πνευμονολόγος, κ. Δημήτρης Κρητικός.

Ο κ. Κρητικός, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στο παγκόσμιο συνέδριο πνευμονολογίας που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη, συνάντησε μέλη της Δωδεκανησιακής και Ελληνικής ομογένειας που ζουν στο Κονέκτικατ, και είχε συνεργασία με το συμπατριώτη μας καθηγητή, κ. Ηλία Τομάζο, υπεύθυνο της εταιρίας «ΠΑΙΔΕΙΑ».

Ο κ. Τομάζος τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, ώστε να διαπιστώσει και ο ίδιος τη σημαντική δουλειά που γίνεται στον τομέα της διάδοσης της Ελληνικής γλώσσας και του Ελληνικού πολιτισμού.

Ο κ. Κρητικός είδε από κοντά τη βιβλιοθήκη, το μουσείο, το θέατρο που χτίστηκε στα πρότυπα των θεάτρων της αρχαίας Ελλάδας και την Ελληνορθόδοξη εκκλησία που ανεγέρθηκε στην ίδια περιοχή από την εταιρία, για να στηρίξουν το έργο της, καθώς εδώ και πολλά χρόνια επιμορφώνει παιδιά της Ελληνικής ομογένειας των ΗΠΑ.

Μάλιστα αντίστοιχες υποδομές σκοπεύει να δημιουργήσει ο κ. Τομάζος και στο πανεπιστήμιο του Ρόουντ Άιλαντ, ενώ ο ίδιος ζήτησε από τον κ. Κρητικό να μεταφέρει τις ευχαριστίες του σε όλες τις τοπικές αρχές και τους φορείς της περιοχής μας που στήριξαν το πρόγραμμα φιλοξενίας των παιδιών αυτών στη Ρόδο.

Ιδιαίτερα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Περιφερειάρχη, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, τον πρώην Νομάρχη, κ. Σάββα Καραγιάννη, τον πρώην Δήμαρχο Καμείρου, κ. Στέφανο Δημητρά, αλλά και προς τον ίδιο που διετέλεσε επίσης Δήμαρχος Καμείρου, για τη συμβολή τους στο έργο της εταιρίας ΠΑΙΔΕΙΑ.

ΓΙΑ ΤΟ DEBATE

Σε ότι αφορά στην ανακοίνωση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη, κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, ο κ. Κρητικός έχει να απαντήσει τα εξής: «Δεν αρνήθηκα ποτέ πρόταση από οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης και ούτε πρόκειται να αρνηθώ, αν μου γίνει επίσημα και κατόπιν συνεννόησης με όλους τους υποψήφιους. Τιμώ και σέβομαι τους συνυποψήφιούς μου και δεν αρνούμαι να συμμετάσχω μαζί τους σε όποιο debate μου ζητηθεί. Δεν δέχομαι, όμως, μαθήματα πολιτικής από κανέναν. Καθένας πολιτεύεται ανάλογα με το ήθος, τις αξίες και τα ιδανικά του και το βέβαιο είναι ότι όλοι κρινόμαστε και όλοι θα κριθούμε από τους πολίτες της Δωδεκανήσου»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos