Δελτίο Τύπου Περιφέρειας

21 Μαϊος 2014 15:32

Χθές, 20 Μαΐου 2014,  στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας , Κτηνιατρικής & Αλιείας Νοτίου Αιγαίου , Αντώνη ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ πραγματοποιήθηκε

 συνάντηση με το μέλος του ΔΣ του Αλιευτικού Επαγγελματικού Συνεταιρισμού Αμοργού (ΑΕΣΑ) 'Η Χοζοβιώτισσα' κ. Μιχάλη ΚΡΟΣΜΑΝ, με την συμμετοχή της Διευθυντού  Αγροτικής Οικονομίας  & Αλιείας,  Δήμητρας ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ και της Τμηματάρχη Μαριγώς ΦΩΤΑΚΗ.

Ο κ. ΚΡΟΣΜΑΝ ως εκπρόσωπος του ΑΕΣΑ παρουσίασε διεξοδικά την πρόταση του ΑΕΣΑ 'Η Χοζοβιώτισσα'  επί του πλαισίου της διαβούλευσης για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διαχείρισης της Θάλασσας , Αλιείας & Υδατοκαλλιέργειας (ΠΕΠΔΘΑ&Υ) 2014-20 που εξελίσσεται από τον Φεβρουάριο, όταν και απεστάλη σε όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους με την Αλιεία και τις Υδατοκαλλιέργειες στο Νότιο Αιγαίο.

Ανέλυσε την γραπτή πρόταση που κατέθεσε ο σύλλογος αναφορικά με τις θέσεις του για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην αλιεία στην πέριξ της Αμοργού περιοχή και συγκεκριμένα :

'Σχέδιο διαχείρισης περιοχών υπό προστασία , συνδυαστικά με τα μέτρα της προσωρινής παύσης  του ΕΠΑΛ 2014-20 για την προστασία των ιχθυαποθεμάτων και την βιωσιμότητα της παράκτιας αλιείας στην Αμοργό'

με ανάλυση για :

Τον Χρόνο Παρέμβασης από το 2014-2017 και ακολούθως

Πρόγραμμα προσωρινής παύσης με οικονομική ενίσχυση

Μέτρα για την προστασία των αποθεμάτων

Υποχρεώσεις των αλιέων που θα συμμετέχουν

Συγκεκριμενοποίηση των περιοχών υπό προστασία

Παράλληλα συζητήθηκαν οι προτεινόμενες θέσεις στο νησί για την δημιουργία

αλιευτικού καταφυγίου και αλιευτικού σταθμού,  σε συνεργασία με τον Δήμο Αμοργού και το Λιμενικό Ταμείο.

Το ΠΕΠΔΘΑ&Υ Νοτίου Αιγαίου έχει εκπονηθεί σε επίπεδο αλιευτικών περιοχών, εναρμονιζόμενο με την Κοινή Αλιευτική Πολιτική (Κ.Αλ.Π) 2014-20.

Σημειώνεται ότι  στο Νότιο Αιγαίο έχουμε μεν 2.050 επαγγελματικά σκάφη (μεγαλύτερο στόλο στην χώρα) αλλά είναι κυρίως μικρά της παράκτιας αλιείας καθώς επίσης  και σημαντική μείωση του ιχθυαποθέματος σε συγκεκριμένες περιοχές.

Στόχος του ΠΕΠΔΘΑ&Υ η ποιοτική διαφοροποίηση της αλιείας (όπως πχ αλιεία βαθέων υδάτων) με γνώμονα την προστασία της θάλασσας και την αειφορία του ιχθυαποθεμάτων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos