Με τον Γιώργο Χατζημάρκο για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου – Ας μιλήσουμε επιτέλους πολιτικά!

24 Μαϊος 2014 22:13

Ο πανικός μπροστά στην διαφαινόμενη ήττα του τοπικού κατεστημένου εξουσίας, μπορεί να ερμηνεύσει τις φωνασκίες, τον εκμαυλισμό συνειδήσεων, τον οχετό των ύβρεων

και της χυδαιότητας των τελευταίων ημερών, από όλους εκείνους που ανέλαβαν εργολαβικά να να φτιάξουν τον φωτοστέφανο του απερχόμενου περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη.

Το εύκολο είναι να απαντήσει κανείς στο ίδιο ύφος. Το δύσκολο – και αδύνατον για εκείνους – είναι να αντεπιτεθείς με πολιτική πρόταση. Διότι δεν έχουν, ποτέ δεν είχαν.

Η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" έχει συγκεκριμένη και απόλυτα ρεαλιστική πολιτική πρόταση που μακριά από στεγανά και παρωχημένες ιδεοληψίες, στοχεύει στην αναπτυξιακή, οικονομική, παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση του τόπου.

Προσωπικά, συμμετέχοντας στην παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου, αντιλαμβάνομαι την παρουσία της στα πολιτικά πράγματα ως την διαχείριση μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται ο τόπος και γενικότερα η χώρα. Απολύτως πεπεισμένη ότι η κρίση θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη, παρά τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, σε συνάρτηση με την παντελή απουσία αναπτυξιακού σχεδίου που θα ανέστρεφε σταδιακά τις επιπτώσεις στην οικονομία και στην κοινωνία, εκείνο που χρειάζεται είναι μια ρεαλιστική παρέμβαση άμεσου δράσης στο Νότιο Αιγαίο.

Οι δυνάμεις της παραγωγής

Είναι σαφές, ότι σε μια περιφέρεια όπως το Νότιο Αιγαίο, που η οικονομία του στηρίζεται στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, δεν μπορείς να μιλάς για κοινωνική ανασυγκρότηση, δεν μπορείς να μιλάς για έξοδο από την κρίση, αφήνοντας έξω την αγορά, τον παραγωγικό κόσμο του Νοτίου Αιγαίου. Οτιδήποτε άλλο, είναι εκτός πραγματικότητας. Από εκεί λοιπόν ξεκινάμε! Από την ανάγκη επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας του Νοτίου Αιγαίου, για να επιτύχουμε την αντιμετώπιση της ανεργίας και κατά συνέπεια, την αντιμετώπιση της βαθύτατης κοινωνικής κρίσης που αυτή προκαλεί. Με κανόνες, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, κοινωνικής αλληλεγγύης, εργασιακής ειρήνης.

Η κοινωνική ανασυγκρότηση

Το σύνθημα της παράταξής μας "με το βλέμμα στην οικονομία και την καρδιά στην κοινωνία" δεν είναι απλά ένα προεκλογικό πυροτέχνημα. Αποτυπώνει τη ρεαλιστική αντίληψη της πραγματικότητας που λέει ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ανάσχεση των δραματικών κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης, αν δεν υπάρξει τόνωση της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Για τη συγκράτηση των θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων. Σ' αυτόν τον τόπο, με τις δυνατότητες που διαθέτει, δεν νοείται να υπάρχει ούτε ένας άνεργος, ούτε ένας απολυμένος!

Αυτό, σαν κεντρική ιδέα και στόχος του συνολικού αναπτυξιακού σχεδίου Κ2 που παρουσίασε και ανέλυσε η παράταξή μας, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι απεμπολούνται οι ιδεολογίες. Ούτε, όμως είναι δυνατόν, σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι ιδεολογίες να γίνονται τροχοπέδη στην αναζήτηση ρεαλιστικών λύσεων. Κάθε μέρα που περνά, η κοινωνία να βουλιάζει όλο και πιο κάτω.

Για μας, η ανεργία, η απασχόληση, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η μετανάστευση, δεν μπορούν είναι απλά αντικείμενο συνεδρίων και ημερίδων, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Και θα είχε ενδιαφέρον, η απερχόμενη περιφερειακή αρχή, να δώσει στη δημοσιότητα συγκεκριμένους αριθμούς, για τις θέσεις εργασίας που δημιούργησε, για τις οικογένειες που έβγαλε από τη φτώχεια, αντί να αναφέρεται σε πόρους και προγράμματα, χωρίς την παραμικρή νύξη σε μετρήσιμα αποτελέσματα (αν υπάρχουν). Να μας πει σε πιο βαθμό η πολιτική της κατάφερε να αποτρέψει την μεταναστευτική αιμορραγία των νησιών μας προς το εξωτερικό.

Η κοινωνική αλληλεγγύη δεν μπορεί να εξαντλείται σε κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια, για να ενισχύουν τη "φιλάνθρωπη" εικόνα πολιτικών παραγόντων, που έχτισαν καριέρα στα συντρίμμια της κοινωνίας.

Προστασία της δημόσιας περιουσίας

Η δημόσια περιουσία και το επιχειρούμενο ξεπούλημά της, είναι ένα ακόμη κομβικό σημείο για μας. Η παράταξή μας, είναι η μοναδική που στο Σχέδιο Κ2 μνημονεύει ως αποικιοκρατική τη λογική του ΤΑΙΠΕΔ. Και υπάρχουν απτές αποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο ο Γιώργος Χατζημάρκος, από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, ανέτρεψε τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα το γκολφ Αφάντου και εξέθεσε την απερχόμενη περιφερειακή αρχή, για το ρόλο του συνομιλητή και εντολοδόχου του ΤΑΙΠΕΔ, που διαδραμάτισε. Ήταν ένα πρώτο δείγμα γραφής.

Σήμερα, ο Γιάννης Μαχαιρίδης και οι περί αυτόν, παρουσιάζονται ως άλλες μωρές παρθένες. Που δεν είχαν αντιληφθεί τι έχει συμβεί στην κοινωνία και τώρα, μετά τη συντριβή του πρώτου γύρου, έρχονται δήθεν μετανοημένοι να ισχυριστούν ότι "τώρα όλα θα διορθωθούν"! Τι υποκρισία!

Ο Γιάννης Μαχαιρίδης, επί 30 ολόκληρα χρόνια ήταν ο απόλυτος εκφραστής του συστήματος εξουσίας που πέτυχε το ασύλληπτο: Διαχειρίστηκε πακτωλό κονδυλίων και χρεοκόπησε τη χώρα!!! Αυτό το ίδιο σύστημα έρχεται σήμερα και υπόσχεται για το μέλλον!!! Η απάντηση επαφίεται στους πολίτες...

Τα "δίχτυα" στον ΣΥΡΙΖΑ!

Μπροστά στον δεύτερο γύρο των εκλογών, ο Γιάννης Μαχαιρίδης και η παράταξή του, έριξε ήδη τα δίχτυα της, επικαλούμενη την "συγγένεια" των δύο πολιτικών χώρων!

Αλήθεια, πότε ήταν "συγγενικός" προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μαχαιρίδης; Όταν είχε μετατραπεί σε εντολοδόχο των αποικιοκρατών του ΤΑΙΠΕΔ; Όταν έστηνε φιέστες και υποδεχόταν σε κόκκινα χαλιά τον ροδαλό Φούχτελ, που έδιωχναν άλλοι αυτοδιοικητικοί σε άλλες περιοχές της χώρας; Όταν προσπαθούσε να τσιμεντοποιήσει "κατά λάθος" το γκολφ Αφάντου; Ή μήπως όταν προσπάθησε να μετατρέψει σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες τη Ρόδο και τη Σύρο; Μήπως όταν ευχαριστούσε δημοσίως τα αεροπορικά μονοπώλια στη Ρόδο, τους εκπροσώπους των οποίων ο Γιώργος Χατζημάρκος αρνήθηκε να συναντήσει;

Πρόκειται για χαρακτηριστικά "στιγμιότυπα" από την θητεία του Γιάννη Μαχαιρίδη, απολύτως ενδεικτικά του ρόλου του δούρειου ίππου, που έπαιξε ο ίδιος και η παράταξή του (πλην κάποιων εξαιρέσεων) για να επιβεβαιώσει ότι σ' αυτόν τον τόπο, ο εχθρός βρισκόταν πάντα εντός των τειχών. Το κάστρο έπεφτε πάντα από μέσα. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, έχουν πολλά να διηγηθούν για την "πολιτική συγγένεια" με τον απερχόμενο περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη.

Το δέλεαρ της δήθεν πολιτικής συγγένειας με τον ΣΥΡΙΖΑ, που χρησιμοποιεί ο Γιάννης Μαχαιρίδης, αποσκοπεί ασφαλώς στο να ανακόψει την ροή των αριστερής ιδεολογίας ψηφοφόρων, στην παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" του Γιώργου Χατζημάρκου. Ο συνδετικός κρίκος στην περίπτωση αυτή, δεν μπορεί να αναζητηθεί σε κομματικές ταμπέλες, αλλά στην ουσία της πολιτικής πρότασης, όπως αυτή αναλύθηκε σε αδρές γραμμές πιο πάνω.

Οδικός χάρτης εξόδου από την κρίση

Εν κατακλείδι, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως αυτή που καλούμαστε σήμερα να αντιμετωπίσουμε, δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια ομφαλοσκοπήσεων, τακτικισμών και αναζήτησης άλλοθι που θα καλύψουν την αποχή και την αδράνεια. Ο τόπος χρειάζεται ένα ρηξικέλευθο και τολμηρό, όσο και απλό στη σύλληψη και την υλοποίηση του σχέδιο ανάπτυξης για την ανάσχεση των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών της κρίσης που θα συνεχιστούν γι πολλά χρόνια ακόμη, όσο η χώρα θα βρίσκεται σε επιτήρηση. Το Κ2 παρουσιάστηκε και αναλύθηκε ως οδικός χάρτης εξόδου του Νοτίου Αιγαίου από την κρίση. Με την δέσμευση από την παράταξή μας, ότι αυτό το Σχέδιο, θα έχει στο επίκεντρό του την ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας. την κοινωνική αλληλεγγύη, την εργασιακή ειρήνη. Είναι αυτονόητο, ότι χωρίς την στήριξη και την υποστήριξη της κοινωνίας, κανένα σχέδιο δεν μπορεί να πετύχει. Η υλοποίησή του απαιτεί διεκδίκηση και συγκρούσεις με εκείνους που θα διανοηθούν να υψώσουν εμπόδια, όποιοι κι αν είναι, όπου κι αν βρίσκονται. Το ξέρουμε και είμαστε έτοιμοι γι αυτές.

Ρένα Παυλάκη – Διακίδη

Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο"

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos