Θεμελίωση του νέου διδακτηρίου του δημοτικού σχολείου Σϊφνου

04 Ιουνίου 2014 00:34

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη και Ποιμενάρχη μας κ. Δωροθέου Β' στη Σίφνο , για τον εορτασμό της πολιούχου του νησιού μας Παναγίας Χρυσοπηγής, τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος του νέου Ενιαίου Δημοτικού Σχολείου.

Την Πέμπτη 29 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Σίφνου υποδέχθηκε στο χώρο που θα ανεγερθεί το Ενιαίο Δημοτικό Σχολείο στα Φυρόγια, τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Άρτης κ. Ιγνάτιο, Κασσανδρείας Κ. Νικόδημο και Σύρου & Σίφνου κ. Δωρόθεο Β' και ακολούθησε μία λιτή και συγκινητική τελετή.

Ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστίες αποδόθηκαν από τους ομιλητές στο Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής Βρύσης που δώρισε το οικόπεδο, στο Μητροπολίτη μας και στην Ιερά Σύνοδο που επικύρωσε τη δωρεά.

Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Σίφνου σημείωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

«...Οι υποδομές και οι σωστές κτιριακές εγκαταστάσεις σ' ένα ενιαίο χώρο ήταν ζητούμενο από τη σχολική κοινότητα της Σίφνου για είκοσι περίπου χρόνια. Η πολύ μεγάλη αύξηση των μαθητών, ειδικά την τελευταία δεκαετία, μας υποχρέωσε ως Δήμο να αναζητήσουμε αρχικά προσωρινές λύσεις στέγασης σε 3 διαφορετικά κτήρια. Κατά κύριο λόγο όμως επιδιώχθηκε μόνιμη λύση πρόβλημα στέγασης, ώστε να μην ταλαιπωρούνται μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς και το επίπεδο παρεχόμενης παιδείας ν' ανέβει κατά πολύ...

... Από το 2011 ξεκίνησε ένας μαραθώνιος ενεργειών και ένας πολύ σοβαρός αγώνας, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, να ξεπεραστούν δυσκολίες και γραφειοκρατικά κωλύματα, να παρθούν όλες οι άδειες και να είμαστε σήμερα στην ιδιαίτερα ευχάριστη και συγκινητική θέση να βάζουμε το θεμέλιο λίθο για το νέο μας σχολείο.

Για εμάς, ως Δημοτική αρχή η απόλυτη δικαίωση των κόπων όλων των φορέων και των συμβαλλόντων θα είναι την ημέρα που θα κάνουμε αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο νέο σχολείο και θα δούμε τους μικρούς μαθητές να μπαίνουν στις αίθουσες για το μάθημά τους...»

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου & Σίφνου κ. Δωρόθεος Β', ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Καφτηράνης και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου κ. Σιμέλλης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι νεοεκλεγμένοι Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος και Αντιπεριφερειάρχης κ. Λεονταρίτης, ο Περιφερειακός διοικητής της 6ης Περιφέρειας του Λιμενικού Σώματος κ. Αϊβαλιώτης, οι τέως αρχηγοί του ΛΣ κ.κ. Συρίγος και Δελημιχάλης, αιρετοί της Περιφέρειας και του Δήμου, εκπαιδευτικοί και δημότες καθώς και η φιλαρμονική ορχήστρα του Λιμενικού Σώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο ανέγερσης του Ενιαίου Δημοτικού Σχολείου είναι προϋπολογισμού 3.704.000,00€, δημοπρατήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 και η κοινοπραξία που ανέλαβε την κατασκευή του έχει ήδη εγκατασταθεί στο νησί και έχει ξεκινήσει τις εργασίες.

Σίφνος, 30.5.2014

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ Ν. ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos