×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Η έκθεση του Μουσείου του Λούβρου στη Ρόδο το 2015;

03 Ιουλίου 2014 12:38

Ο Γιώργος Χατζημάρκος θέτει στόχο την στήριξη της έκθεσης που διοργανώνεται από το Μουσείο του Λούβρου τον Νοέμβριο του 2014 και την μεταφορά της στη Ρόδο το καλοκαίρι του 2015.

Με εκπροσώπους του Μουσείου του Λούβρου και ομάδα δημοσιογράφων που εκπροσωπούν τα μεγαλύτερα μέσα της Γαλλίας, που βρέθηκαν στη Ρόδο στο πλαίσιο του press trip που οργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας με αφορμή την έκθεση που θα φιλοξενήσει το Μουσείο του Λούβρου με Ροδίτικα εκθέματα από όλον τον κόσμο, με τίτλο «Ρόδος: ένα ελληνικό νησί πύλη από και προς την Ανατολή. Από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού έως τους Αρχαϊκούς Χρόνους», συναντήθηκε σήμερα ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην Λίνδο, όπου τους παρέθεσε γεύμα για να τους καλωσορίσει στη Ρόδο.

Ο κ. Χατζημάρκος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Υπεύθυνη Προβολής του Μουσείου κα Laurence Roussel και την Υπεύθυνη Τύπου κα Christine Cuny για την μεγάλη έκθεση-αφιέρωμα στη Ρόδο που θα λάβει χώρα στο Λούβρο από τις 13 Νοεμβρίου 2014 ως τις 10 Φεβρουαρίου 2015.

Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης συζήτησε με την Επιμελήτρια της έκθεσης κα Anne Coulie, η οποία σε άπταιστα ελληνικά του παρουσίασε τις ενότητες από τις οποίες αποτελείται καθώς επίσης και τα εκθέματα τα οποία περιλαμβάνει. Οι εκπρόσωποι των γαλλικών ΜΜΕ κ.κ. Florence Cozon από την εφημερίδα Le Monde, Eric Bietry-Rivierre από τη Le Figaro, Bruno Cot από την L' Express και Berenice Geoffroy - Schneiter από τα Le Journal Des Artes & L' Oeil συνομίλησαν με τον κ. Χατζημάρκο και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ρόδο, τον πολιτισμό και την ιστορία της.

Στο γεύμα παρέστησαν η Επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στη Δωδεκάνησο κ. Αλίκη Μοσχή, ο Πρόδερος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, η εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Κατερίνα Κεχαγιά και οι κ.κ. Μελίνα Φιλήμονος και Βάσω Πατσιαδά εκπροσωπώντας τις Υπηρεσίες της Αρχαιολογίας που συνεργάστηκαν με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Μουσείο του Λούβρου για τον σχεδιασμό της έκθεσης.

«Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή να φιλοξενούμε σήμερα στη Ρόδο τους εκπροσώπους ενός από τους πιο σημαντικούς φορείς πολιτισμού παγκοσμίως, του Μουσείου του Λούβρου, το οποίο αποφάσισε να πραγματοποιήσει αυτή την πολύ σημαντική για τον τόπο μας έκθεση τον ερχόμενο Νοέμβριο. Η απόφαση του Μουσείου του Λούβρου θα δώσει τη δυνατότητα στο ευρωπαϊκό κοινό, λόγω του βεληνεκούς του, να γνωρίσει την πλούσια πολιτιστική ιστορία μας μέσα από μία έκθεση που για πρώτη φορά θα συγκεντρώσει εκθέματα από τέσσερα διαφορετικά Ευρωπαϊκά μουσεία. Η απόφαση μας είναι να στηρίξουμε την πρωτοβουλία του Λούβρου και να συνεργαστούμε με την διοίκηση του θέτοντας ως στόχο που ήδη παρουσιάσαμε και έγινε καταρχήν δεκτός, την μεταφορά της έκθεσης στην Ρόδο το καλοκαίρι του 2015. Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε είναι πως η εξωστρέφεια είναι μονόδρομος, σε μια εποχή που όλα θυσιάζονται στον βωμό της εσωτερικής κατανάλωσης. Ο πολιτισμός είναι προτεραιότητά μας και ως τέτοια θα την υπηρετήσουμε. Στόχος μας είναι να φιλοξενήσουμε την έκθεση του Λούβρου στην Ρόδο και να δώσουμε τη δυνατότητα στους ημεδαπούς και αλλοδαπούς επισκέπτες μας να θαυμάσουν από κοντά τα μοναδικά αυτά εκθέματα. Στηρίζουμε, αγκαλιάζουμε και ενθαρρύνουμε δράσεις οι οποίες επιτυγχάνουν τον μέγιστο βαθμό προβολής της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς μας στο εξωτερικό. Η δημιουργία αμφίδρομης σχέσης με τους παγκόσμιους φορείς πολιτισμού είναι καθοριστική. Ο πολιτισμός μας πρέπει και μπορεί να ταξιδέψει στα μουσεία του κόσμου» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos