Περιοδεία Γιώργου Χατζημάρκου σε Αστυπάλαια, Λέρο, Κάλυμνο και συνάντηση με την Ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη

28 Ιουλίου 2014 23:35

Σε Αστυπάλαια, Λέρο και Κάλυμνο περιόδευσε ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος στις 23, 24 και 25 Ιουλίου. Η περιοδεία του κ. Χατζημάρκου ξεκίνησε

από την Αστυπάλαια όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Πανορμίτη Κονταράτο και τοπικούς φορείς και συζήτησε τα κύρια θέματα που αφορούν το νησί με έμφαση στις ανάγκες που η Αστυπάλαια έχει να καλύψει την επόμενη χρηματοδοτική περίοδο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρακολούθησε στην Αστυπάλαια την απονομή επάθλων του 51ου Ράλλυ Αιγαίου και απένειμε τα νικητήρια κύπελλα στα πληρώματα που έλαβαν μέρος στους αγώνες.

Στις 24 Ιουλίου ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος επισκέφθηκε την Λέρο όπου μαζί με τον νέο Έπαρχο της περιοχής κ. Γιάννη Θεμέλαρο πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων τόσο με τον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλλια όσο και με τους τοπικούς συλλόγους και ενώσεις επιχειρηματιών και εμπόρων με αντικείμενο τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του νησιού, αναλαμβάνοντας και τις σχετικές πρωτοβουλίες για την διευθέτηση των θεμάτων που αφορούν τεχνικές παρεμβάσεις, που καθυστερούν στην υλοποίηση τους, στο εμπορικό λιμάνι του Λακκίου.

Τελευταίος προορισμός της περιοδείας του νεοεκλεγέντος Περιφερειάρχη ήταν η Κάλυμνος όπου κάλεσε σύσκεψη στο Επαρχείο Καλύμνου, στην οποία συμμετείχε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καλύμνου κ. Γιάννης Γαλουζής, ο απερχόμενος Έπαρχος Καλύμνου κ. Κώστας Σταυλάς, ο νεοεκλεγείς Έπαρχος Καλύμνου κ. Γιάννης Θεμέλαρος, ο νεοεκλεγείς Έπαρχος Κω κ. Γιώργος Χαλκιδιός, ο εκλεγείς Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Μπούκης, ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Τρικοίλης, ο Πρόεδρος των Αλιέων Καλύμνου κ. Γιώργος Κατσοτούρχης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλύμνου κ. Αγγελος Καλιαθανάκης και οι κ.κ. Δημήτρης Κουλλιάς και Παναγιώτης Μαρτίκας. Στην σύσκεψη συζητήθηκαν τα θέματα του τεχνικού προγράμματος της Καλύμνου, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την μη υλοποίηση του ΧΥΤΑ Καλύμνου, για το οποίο συμφωνήθηκε συγκεκριμένη διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθηθεί από τη νέα Δημοτική Αρχή, και το ζήτημα του Ειδικού Προγράμματος Αλιείας που τρέχει για το νησί της Καλύμνου μέσω της ΑΝΔΩ και στο οποίο έχει δημιουργηθεί μεγάλη καθυστέρηση. Μετά από εξαντλητικό διάλογο βρέθηκε η χρυσή τομή στα ζητήματα που είχαν αποτελέσει στο παρελθόν τροχοπέδη για την ροή του Ειδικού Προγράμματος Αλιείας και η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με συμφωνία όλων των εμπλεκομένων, γεγονός που δίνει αισιοδοξία για την συνεχεία του Προγράμματος.

Την Παρασκευή το απόγευμα, επιστρέφοντας στη Ρόδο, ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος πραγματοποίησε συνάντηση με την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη η οποία από τη νέα της θέση, ανέλαβε ρόλο στα χαρτοφυλάκια των Περιφερειών και της Ενέργειας. Από την κ. Μαρία Σπυράκη ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος

ζήτησε την θεσμική της παρέμβαση στους δύο τομείς ευθύνης της, με έμφαση στον πρώτο, προκειμένου να αποκτήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρόσβαση σε πρόσθετους Ευρωπαϊκούς πόρους που έχει ανάγκη, περισσότερο μετά και την τελευταία αποκάλυψη της σχεδόν μηδενικής απορρόφησης των πόρων του Ειδικού Προγράμματος (ΣΑΕΠ 767) που είχε κτιστεί ειδικά για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με ευθύνη της απερχόμενης Περιφερειακής αρχής δεν αξιοποιήθηκε.

"Από τις επισκέψεις που πραγματοποιώ στα νησιά μας προκύπτει ακόμα πιο πιεστικά πόσο επιτακτική ανάγκη είναι η άμεση παρέμβαση για την επίλυση των ζητημάτων προτεραιότητας που απασχολούν τους νησιώτες. Οι συναντήσεις μου με τους τοπικούς φορείς μου δίνουν την δυνατότητα να δω από κοντά το πρόβλημα και όπου είναι εφικτό, όπως στην περίπτωση των έργων στο λιμάνι της Λέρου και στην διάσωση του ειδικού προγράμματος αλιείας της Καλύμνου όπου δρομολογήσαμε άμεσες λύσεις. Μπορεί η θητεία μας να ξεκινά επίσημα την 1η Σεπτέμβρη, όμως τα προβλήματα δεν ακολουθούν την λογική των θητειών και θα χρειαστεί πολύ σκληρός αγώνας για την ανάταση της οικονομίας και της κοινωνίας των νησιών μας" δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος από την Μύκονο όπου βρίσκεται σήμερα για το θέμα της εγκατάστασης των νέων μονάδων αφαλάτωσης στο νησί.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos