Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου στο πλοίο της Greenpeace Rainbow Warrior

29 Σεπτεμβρίου 2014 10:44

Το πλοίο της Greenpeace Rainbow Warrior III επισκέφθηκε χτες το πρωί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος

από τον Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας Ενέργειας & Φυσικών Πόρων κ. Γιάννη Φλεβάρη με σκοπό την ενημέρωσή τους για τις δραστηριότητες της οργάνωσης και τη συμμετοχή στον διάλογο που διεξάγει η Greenpeace για την εξοικονόμηση ενέργειας στα νησιά μας.

Οι εκπρόσωποι της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Greenpeace κ. Τάκης Γρηγορίου, Υπεύθυνος για θέματα Ενέργειας & Κλιματικών Αλλαγών και Δημήτρης Ιμπραήμ, Συντονιστής Εκστρατειών, ενημέρωσαν τον κ. Χατζημάρκο για τον σκοπό της επίσκεψης του πλοίου στη Ρόδο και για τις ενέργειες που κάνει η οργάνωση ώστε να ενημερωθούν οι τοπικές αρχές των νησιών αλλά και οι πολίτες για τις δυνατότητες και τις επιλογές που υφίστανται προς την κατεύθυνση της εξοικονόμησης στην κατανάλωση ενέργειας, στη μείωση των εκπομπών ρύπων και του ενεργειακού αποτυπώματος των επιχειρήσεων αλλά και των κτηρίων δημόσιων και ιδιωτικών (δηλ. τα νοικοκυριά).

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου μετά την ολοκλήρωσης της συνάντησης με τους εκπροσώπους της Greenpeace, αφού τους ευχαρίστησε για τη φιλοξενία, την ενημέρωση και την ξενάγηση στο πλοίο, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η προστασία του περιβάλλοντος και η σύνδεσή της με την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών αλλά και ευρύτερα της εθνικής μας οικονομίας, είναι καθήκον όλων μας. Είναι καθήκον της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και των ίδιων των πολιτών ως ομάδες αλλά και ως μονάδες. Η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των επιχειρήσεων, των νοικοκυριών, των δημόσιων κτηρίων και των δημόσιων εγκαταστάσεων, πρέπει να αποτελεί κοινό στόχο όλων μας καθώς επηρεάζει άμεσα την οικονομία μας αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων και την υγείας την δική μας και των παιδιών μας. Η σημερινή συνάντηση ήταν η απαρχή και ο προάγγελος στοχευμένων ενεργειών προς αυτήν την κατεύθυνση που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την Greenpeace επιθυμεί να υλοποιήσει, ώστε να συμβάλει καθοριστικά και επί του πρακτέου στην αντιμετώπιση των ζητημάτων εξοικονόμησης ενέργειας».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos