Ομιλία Χ.Κόκκινου σε εκδηλωση για την επανάσταση της Καρπάθου

06 Οκτωβρίου 2014 12:06

Στον επίσημο εορτασμό για την 70η Επέτειο από την Επανάσταση της Καρπάθου παρέστη και μίλησε ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε τιμητική πρόσκληση που έλαβε .

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το σύλλογο Απανταχού Μενετιατών Καρπάθου στην Αίθουσα εκδηλώσεων Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά την Κυριακή 5-10-2014 .

Στην τοποθέτηση του ο κ. Χ.Κόκκινος επισήμανε την αξία που έχουν - στη κρίσιμη συγκυρία που βιώνουμε - οι εκδηλώσεις που προάγουν την ιστορική αλήθεια, εμπνέουν και εκπέμπουν διαχρονικά μηνύματα . Στην σύγχρονη Ελλάδα η ανάγκη για θετικά πρότυπα αλλά και γνώση της ένδοξης ιστορίας μας αποτελούν αναγκαιότητα . Είναι επίσης σημαντικό να γίνουν γνωστά και να διδαχθούν συνολικά τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου στα σχολεία της ακριτικής περιοχής μας . Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους σ' αυτήν τη διαδικασία φορείς θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Τέλος κλείνοντας εκτιμώ ότι οι στίχοι : «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει ούτε αλυσίδα στου Ρωμιού και στου αγεριού το πόδι » είναι επίκαιροι όσο ποτέ .

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos