Πρώτος σταθμός της περιοδείας του νέου Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Στέλιου Μπρίγγου , η Ρόδος

14 Οκτωβρίου 2014 12:07

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που δόθηκε με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «Ναυσικά Πάστρα 1921-2011 Τα Σχέδια, τα Γλυπτά και τα

Θεωρητικά Κείμενα», που θα γίνουν την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014 στις 19:00 στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στέλιος Μπρίγγος ανέφερε τα εξής :

«Ο Πολιτισμός και η ανάδειξή του είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της νέας Περιφερειακής Αρχής. Ξεκινάμε κάτι καινούργιο κάτι διαφορετικό και νεωτεριστικό, ακριβώς δηλ. όπως το μήνυμα που περνάει μέσα από τα έργα της η Ναυσικά Πάστρα .

Τα γλυπτά της στέκουν ως σημεία στοχασμού και έρευνας ανάπτυξης ενός συλλογισμού. Ως «θετικός επιστήμων» έδωσε μια άλλη διάσταση στην τέχνη της γλυπτικής. Εξάλλου η παρουσία στα εγκαίνια της έκθεσης της υφυπουργού Πολιτισμού κας. Άτζελας Γκερέκου δηλώνει τη σπουδαιότητα της φυσιογνωμίας της καλλιτέχνιδος. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι πάντα κοντά σε όλους του καλλιτέχνες που με τη δημιουργία τους δίνουν χρώμα και προοπτική στην καθημερινότητά μας αλλά συγχρόνως εδραιώνουν την λαμπρή ιστορική συνέχεια του πολιτισμού μας».

Μετά τη λήξη της συνέντευξης ο κ. Μπρίγγος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Τέρη Χατζηϊωάννου .

Αργότερα στο γραφείο του στην Περιφέρεια συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτιστικού & Άθλησης ( ΔΟΠΑΡ) κ. Σέργιο Αϊβάζη καθώς και με προέδρους Πολιτιστικών Συλλόγων με τους οποίους συζήτησαν τρόπους και προοπτικές συνεργασίας.

«Αν και η Περιφέρειά έχει μορφολογικές διαφορές ως προς τη δομή της, έχει ένα κοινό παράγοντα που ενώνει κάθε κάτοικο της , τον Πολιτισμό. Τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες θα εργαστούν από κοινού για την ανάδειξη και την προάσπιση του Πολιτιστικού πλούτου, κάθε χωριού σε κάθε νησί ξεχωριστά .Δουλεύοντας στενά και στεκόμενοι δίπλα στους Πολιτιστικούς συλλόγους των νησιών μας , τους εργάτες της πολιτιστικής μας παράδοσης, τρέχουμε παράλληλα και τον σχεδιασμό όλων αυτών των δράσεων που θα προσδώσουν στον τρόπο αξιοποίησης και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς την εξωστρέφεια που τόσο έχουμε ανάγκη αλλά τόσο εγκαταλείψαμε τα προηγούμενα χρόνια». Τόνισε ο κ. Μπρίγγος δίνοντας το στίγμα για την πολιτική που θα ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos