O Πρόεδρος του Ταρταστάν στη Μύκονο

16 Οκτωβρίου 2014 11:40

Μύκονος, Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 – Τον Πρόεδρο του Ταταρστάν, Rustam Minnikhanov, υποδέχθηκε σήμερα στο νησί ο δήμαρχός Μυκόνου, κος Κωνσταντίνος Κουκάς μαζί με τον ΓΓ

Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κο Σπ.Σπυρίδων και τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κο Γ. Λεονταρίτη.

Η αντιπροσωπεία των επισήμων από τη Δημοκρατία του Ταταρστάν κατέφθασε στη Μύκονο, ανταποδίδοντας την επίσκεψη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον περασμένο Μάρτιο, η οποία στόχευε στην προώθηση κοινών επιχειρηματικών και εκπαιδευτικών δράσεων, καθώς και την προώθηση του τουρισμού.

Με την άφιξη του προέδρου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασιών μεταξύ των αντιπροσώπων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και της Δημοκρατίας του Ταταρστάν, όπου συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν και τις δύο πλευρές και συμβάλουν στο να προαχθεί η μεταξύ τους συνεργασία.

Κατά την ολιγόωρη παραμονή του Προέδρου του Ταταρστάν στην Μύκονο ο δήμαρχος κύριος Κουκάς είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το νησί, αλλά και τη Δήλο και να αναπτύξει τους άξονες ανάπτυξής του που παρουσιάζουν ενδιαφέρουν για την άλλη πλευρά. Ο δήμαρχος Μυκόνου και ο Πρόεδρος του Ταταρστάν αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Στη Ρωσική αποστολή μετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εμπορίου, Ageev Shamil, η Αναπληρώτρια Υπουργός Πολιτισμού, Ayupova Irada, ο Αναπληρωτής Υπουργός Βιομηχανίας, Safiullin Damir και ο Επικεφαλής της Κρατικής Επιτροπής Τουρισμού, Kadoshnikov Ivan. Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ν. Αιγαίου κος Στ, Μπρίγγος, ο Αντιδήμαρχος Σύρου κος Αθ. Φώσκολος, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων κος Γ. Ρούσσος και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Στο περιθώριο της συνάντησης η ρωσική αποστολή ξεναγήθηκε στα αξιοθέατα του νησιού και δέχθηκε αναμνηστικά δώρα από το Δήμο Μυκόνου.

Την επιμέλεια της οργάνωσης και της φιλοξενίας στο νησί είχε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κος Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, η Αναπληρώτρια Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μυκονίων κα Μαρία Κουσαθανά, καθώς και επιχειρηματίες του νησιού που συνέδραμαν εθελοντικά.

Η Δημοκρατία του Ταταρστάν αποτελεί ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσίας κι έχει πρωτεύουσα την πόλη Καζάν. Πρόκειται για ένα πλούσιο και προνομιακό κράτος, 800 χλμ. μακριά από την Μόσχα, με βασικές φυσικές πηγές το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Η Ρωσική Ομοσπονδία ελέγχει ολοκληρωτικά τη λειτουργία του Ταταρστάν, καθώς αποτελεί μια από τις πιο εύρωστες περιοχές της με τεράστια βιομηχανική ανάπτυξη. Η βιομηχανία του Ταταρστάν παράγει βαριές μηχανές, αεροπλάνα, ελικόπτερα, υφάσματα, ρούχα, τρόφιμα και πολλά άλλα. Παράλληλα έχει αναπτύξει πυρηνική βιομηχανία και εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με πολλά σημαντικά κράτη-κέντρα του κόσμου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos