Σειρά συναντήσεων είχε την Δευτέρα (27-10-2014) ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

29 Οκτωβρίου 2014 16:55

Με τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Πρωτογενή Τομέα κ. Γιώργο Πόκκια, με τον οποίον αντάλλαξαν απόψεις και συμφώνησαν σε πρώτη φάση από κοινού Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και

Δήμος Ρόδου να ενώσουν τις δυνάμεις τους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, για την εξάλειψη του φαινομένου της αδέσποτης και ανεπιτήρητης βόσκησης. Επίσης, σε κτήματα διαχείρισης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, να αναπτυχθούν πολιτικές ανάδειξης ομάδων καλλιεργητών, με συγκεκριμένες και στοχευμένες τοπικές παραγωγές προϊόντων, που θα τελούν υπό την παρακολούθηση και εποπτεία των υπηρεσιών της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου, ως πολιτική εφαρμογή για την ανάδειξη, απόδοση ταυτότητας και προώθηση στην αγορά υψηλής ποιότητας προϊόντων.

Με τον νεοσύστατο σύλλογο κτηνοτρόφων Ρόδου, που, αφού συζητήθηκαν τα προβλήματα που τους απασχολούν, ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την αρωγή τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αδέσποτης και ανεπιτήρητης βόσκησης, όπου πρόθυμα, όπως είπαν, θα συμβάλουν με κάθε τρόπο.

Επίσης τους διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα είναι πάντα κοντά στα θέματα που τους απασχολούν και τους ζήτησε να συμμετάσχουν στις ενημερωτικές συνελεύσεις που οργανώνει η Περιφέρεια, διότι η ενημέρωσή τους είναι απαραίτητη, καθώς θα κληθούν σε λίγο να αναλάβουν τη διαχείριση των βοσκοτόπων, σύμφωνα με την νέα ΚΑΠ, καθόσον η κτηνοτροφία αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα. Επίσης, συμφωνήθηκε και νέα συνάντηση, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, όπου θα κληθούν να συμμετάσχουν η διοίκηση της "Φυτώριο ΑΕ" για τα θέματα των σφαγείων, του Δήμου, για την ανεπιτήρητη βόσκηση και της Διεύθυνσης Δασικής Υπηρεσίας, για τα θέματα των βοσκοτόπων.

Με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Καταναλωτών κ. Γεώργιο Ευγενικό, συζήτησαν τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε ημερίδα που οργανώνει το ΙΝΚΑ τον προσεχή Μάρτιο για τους καταναλωτές, για την πρωτοβουλία που θα αναλάβει το ΙΝΚΑ για την ίδρυση κέντρου προστασίας επισκεπτών και διάφορα άλλα θέματα που, αφού εξετασθούν από την Περιφέρεια, θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε επίσης με την αντιπρόεδρο του ομίλου σκράμπλ Δωδ/σου κ. Ειρήνη Μίλα, για την αρωγή της Περιφέρειας στο διασυλλογικό πρωτάθλημα που θα γίνει στο ξενοδοχείο PLAZA, στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2014 στη Ρόδο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos