Ιδρύεται Πανεπιστημιακό Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού με έδρα τη Ρόδο

07 Νοεμβρίου 2014 13:22

Ο Υπουργός Παιδείας, κ.Ανδρέας Λοβέρδος, είχε συνάντηση με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ.Μάνο Κόνσολα, λίγο πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, στην οποία συζητείται το νομοσχέδιο για την έρευνα και την καινοτομία, με εισηγητή τον κ.Κόνσολα.

Στη συνάντηση αυτή, ο κ.Λοβέρδος ανακοίνωσε στον κ.Κόνσολα ότι έκανε δεκτή την πρόταση που κατατέθηκε από τους εκπροσώπους των φορέων της Ρόδου και το Βουλευτή Δωδεκανήσου και προχωρά στην ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος διοίκησης τουρισμού με έδρα τη Ρόδο.

Ο Υπουργός Παιδείας θα επικοινωνήσει με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και θα του ζητήσει να υπάρχει στήριξη αυτής της προοπτικής με σχετική απόφαση.

Ο κ.Λοβέρδος εξήγγειλε ότι θα προκηρυχθούν νέες θέσεις ΔΕΠ για το τμήμα διοίκησης τουριστικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο και θα υπάρξει και αύξηση του προϋπολογισμού για να διασφαλιστεί η λειτουργία του.

Παράλληλα, τις επόμενες μέρες θα υπάρξει και συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης, που είχαν αναλάβει την κοινή πρωτοβουλία για την ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος τουρισμού με έδρα τη Ρόδο.

Σε δήλωσή του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Είναι μια μεγάλη επιτυχία για τη Ρόδο.

Η κοινή πρωτοβουλία μας, απέδωσε καρπούς. Μπαίνουν τα θεμέλια για να γίνει η Ρόδος το κέντρο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Θεμελιώνεται η προοπτική να γίνει η Ρόδος το κέντρο της επαγγελματικής κατάρτισης στον τουρισμό, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Όπως επισήμανα και στην επιστολή που είχα στείλει προ ημερών στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η πανεπιστημιακή κοινότητα μπορεί να αγκαλιάσει και να στηρίξει αυτή την προοπτική. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει την πρόθεση να προκηρύξει νέες θέσεις ΔΕΠ για τη λειτουργία του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού στη Ρόδο αλλά και να αυξήσει τον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου Αιγαίου για να υποστηριχθεί η λειτουργία του.

Η κοινή πρωτοβουλία που απέδωσε καρπούς είναι μόνο η αρχή.

Μαζί με τους εκπροσώπους των φορέων της Ρόδου και την αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε την πρωτοβουλία μας και θα περάσουμε στο επόμενο βήμα, που είναι η αναβάθμιση της ΑΣΤΕΡ.

Αποδεικνύεται ότι όταν λειτουργούμε ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos