Σίφνος: Ανοικτή πρόσκληση του Δήμου περί αδελφοποίησης

19 Νοεμβρίου 2014 16:53

Την έναρξη της διαδικασίας Αδελφοποίησης του Δήμου Σίφνου με άλλο Ευρωπαϊκό Δήμο αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σίφνου.

Η αδελφοποίηση αποτελεί θεσμό της ευρωπαϊκής ζωής από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 ενώνοντας ανθρώπους από διάφορες χώρες που επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο «να λειτουργήσουν με ευρωπαϊκή προοπτική, προκειμένου να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους και να αναπτύσσουν μεταξύ τους ολοένα στενότερους δεσμούς φιλίας».

Στην πράξη, οι Αδελφοποιήσεις, που στηρίζονται και χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε., είναι συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων Δήμων από διαφορετικά κράτη, με βάση τις οποίες τα συμβαλλόμενα μέρη προχωρούν στη πραγματοποίηση κοινών δράσεων με ευρωπαϊκή διάσταση για την ανταλλαγή γνώσης και την κατανόηση μεταξύ των πολιτών και των πολιτισμών τους.

Πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, αθλητικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, ανταλλαγές νέων, φοιτητών, επιστημόνων και τεχνογνωσίας, συνεργασία δημοτικών υπηρεσιών, προώθηση τοπικών προϊόντων, επαγγελματικές συνεργασίες και τουρισμός, αειφόρος ανάπτυξη και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μεταξύ των όσων μπορεί να περιλαμβάνει μια πετυχημένη Αδελφοποίηση που θα έχει αποτέλεσμα και διάρκεια στο χρόνο.

Το πρώτο βήμα προς μία επιτυχημένη Αδελφοποίηση και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εκ των προτέρων εξασφάλιση της συμμετοχής των δημοτών και τοπικών φορέων στις δράσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της Αδελφοποίησης.

Είναι σημαντικό, εκλεγμένοι εκπρόσωποι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, σχολεία, αθλητικά σωματεία, ομάδες κοινωνικών δραστηριοτήτων αλλά και όλοι οι σύλλογοι και φορείς της Σίφνου να αγκαλιάσουν και να υποστηρίξουν ενεργά δράσεις στους τομείς των δραστηριοτήτων τους προκειμένου να διασφαλίσουμε την επιτυχία της Αδελφοποίησής μας!

Για τις ανάγκες της προετοιμασίας, ο Δήμος Σίφνου θα ήθελε να γνωρίζει τόσο τη διάθεσή σας να συμμετέχετε και να στηρίξετε την προσπάθεια, όσο και τις όποιες ιδέες ή προτάσεις έχετε σχετικά με το θέμα.

Παρακαλούμε για την απάντησή σας μέχρι το τέλος του χρόνου ώστε να προχωρήσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή της σιφναίικης κοινωνίας και των φορέων της σε αυτή την ευρωπαϊκή δράση και τις διαδικασίες της.

Για τις απαντήσεις και τις προτάσεις σας, για περισσότερες πληροφορίες, ερωτήσεις και διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε την υπεύθυνη για το θέμα, Στέλλα Δασούλα, μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σίφνου, στο τηλέφωνο 6937075372 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

*Για περισσότερες πληροφορίες περί Αδελφοποίησης μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.twinning.org

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Σίφνου

Ανδρέας Ν. Μπαμπούνης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos