Διαφάνεια στην Πράξη

30 Δεκεμβρίου 2014 14:04

Οι επερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν λόγω των συνταγματικών προθεσμιών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν κατ' αρχάς το κόμμα του οποίου το πρόγραμμα τους εκφράζει και βεβαίως τους υποψηφίους βουλευτές οι οποίοι θα τους εκπροσωπήσουν.

Στις Κυκλάδες υπάρχουν τρεις εκλεγμένοι βουλευτές οι οποίοι έχουν τιμηθεί με την ψήφο των πολιτών, αλλά οι συνδυασμοί των κομμάτων θα περιλαμβάνουν και δεκάδες άλλους υποψηφίους.

Εάν υπολογίσουμε ότι στις επερχόμενες εκλογές αναμένεται να υπάρξουν περισσότερα από είκοσι κόμματα από τα οποία κάθε ένα μπορεί να συμπεριλαμβάνει έξι υποψηφίους, αντιλαμβανόμαστε ότι οι ψηφοφόροι θα πρέπει να μπορέσουν να αξιολογήσουν περίπου 120 υποψηφίους.

Δεδομένου ότι σχεδόν όλοι μας συμφωνουμε ότι στην προηγούμενη σύνθεση της Βουλής βρέθηκαν άτομα ανάξια αυτού του αξιώματος προτείνω στις Κυκλάδες όλοι όσοι είναι υποψήφιοι να αναλάβουν μια μοναδική πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα προτείνω όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων (εξαιρουμένων των ήδη εκλεγμένων) να καταθέσουν σε συμβολαιογράφο της πρωτεύουσας του νομού

α) Το βιογραφικό τους

β) Τις φορολογικές τους δηλώσεις έως το 2014

γ) Τη δήλωση Ε9 με τα περιουσιακά τους στοιχεία

δ) Εξουσιοδότηση των υποψηφίων ώστε να έχουν πρόσβαση στα πιο πάνω στοιχεία:

• Οι υποψήφιοι όλων των κομμάτων

• Οι διευθυντές των τριών μεγαλύτερων εφημερίδων των Κυκλάδων

• Οι πρόεδροι των νομαρχιακών κομματικών οργανώσεων όλων των κομμάτων.

Μέσω της διαδικασίας αυτής και δεδομένου του μικρού μεγέθους της περιφέρειάς μας όπου λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε θα διασφαλισθεί.

1) Η αποφυγή κάθε προσπάθειας εμπεγμού των ψηφοφόρων.

2) Θα είναι γνωστή η οικονομική κατάσταση όσων εισέρχονται στην πολιτική ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση τους όταν αποχωρούν.

3) Οι πραγματικές δυνατότητες του κάθε υποψηφίου.

4) Ποιοι εμπλέκονται στην πολιτική για να φτιάξουν τη ζωή τους και ποιοι γιατί έχουν τις δυνατότητες και την πραγματική διάθεση να προσφέρουν στους συμπολίτες τους.

Κυρίως όμως η ενέργεια αυτή στοχεύει να καταδείξει ότι οι Κυκλαδίτες υποψήφιοι, έχουν τη θέληση να δείξουν στο σύνολο της Ελλάδας ότι επιθυμούν την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής του τόπου.

Από την πρότασή μου εξαιρούνται οι εκλεγμένοι βουλευτές δεδομένου ότι πιστεύω βαθειά στους θεσμούς της χώρας και την βούληση των πολιτών.

Τα ανωτέρω στοιχεία των εκλεγμένων βουλευτών της παρούσας Βουλής αλλά και του παρελθόντος είναι ήδη γνωστά και κυρίως έχουν ψηφισθεί (άρα και αξιολογηθεί) από τους Κυκλαδίτες.

Ο χρόνος που γίνεται αυτή η πρόταση έχει αξία διότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν ανακοινωθεί τα ψηφοδέλτια των Κυκλάδων.

Γιώργος Α. Βακόνδιος

Πολιτευτής Κυκλάδων Ν.Δ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos