Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα N. Συρμαλένιου

02 Ιανουαρίου 2015 12:59

Το 2015 μπήκε με μια σημαντική είδηση ιστορικής σημασίας. Έχουμε εκλογές στις 25 Γενάρη, εκλογές που μπορούν να σηματοδοτήσουν μια τομή, μια νέα πραγματικά πορεία για την Ελλάδα και το λαό μας.

Ο δρόμος δεν είναι εύκολος, ούτε στρωμένος με ροδοπέταλα. Όμως είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί επιτέλους να απαλλάξει τη χώρα από τα μνημόνια και από αυτό το πολιτικά φαύλο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο καθεστώς, που μπορεί να αποτελέσει σταθμό τόσο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανακούφιση των πιο αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας μας, όσο και για την πολυπόθητη επανεκκίνηση της οικονομίας και της παραγωγής, που βαθμιαία έπαψε σχεδόν να υπάρχει. Που μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για την έναρξη ουσιαστικών αλλαγών τόσο στους θεσμούς, όσο και στην παγιωμένη στρεβλή νοοτροπία ότι οι πολίτες είναι πελάτες και όχι συμμέτοχοι στα καλώς ή στα κακώς κείμενα αυτής της χώρας. Που μπορεί να αποτελέσει τομή για τη ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος και για την επαναθεμελίωση της δημοκρατίας, που τόσο έχει καταπατηθεί τα τελευταία χρόνια. Που μπορεί να ξαναδώσει στον ελληνικό λαό την αυτοπεποίθηση και τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Που μπορεί, τέλος, να δώσει στους νησιώτες τη δύναμη και τη δυνατότητα να μην αισθάνονται πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας που βολοδέρνουν μόνοι ανάμεσα στα κύματα και στις θεομηνίες.

Και αυτός ο δρόμος, για να πετύχει, δεν μπορεί να περπατηθεί ούτε από ένα κόμμα μόνο του, ούτε βεβαίως από μεμονωμένες προσπάθειες φωτισμένων ανθρώπων ή και πρωτοπόρων μειοψηφιών. Πρέπει να περπατηθεί με το λαό στο προσκήνιο και με πρωταγωνιστές όλες εκείνες τις ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, που το σύστημα τις έχει αδρανοποιήσει και περιθωριοποιήσει.

Γι αυτούς τους λόγους, οδηγός μας πρέπει να είναι η αλήθεια, η ειλικρίνεια, η ανιδιοτέλεια. Για να πειστεί ο προδομένος πολίτης, για να εμπνευστεί η εν μέρει κοιμώμενη κοινωνία, για να σταματήσει η μικροψυχία, ο άκρατος ανταγωνισμός και ο ατομικισμός.

Το μήνυμα είναι λοιπόν: 'Ολοι μαζί μπορούμε, όλοι μαζί καλούμαστε να πραγματώσουμε τις πανανθρώπινες αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας!

Εύχομαι από καρδιάς το 2015 να είναι η χρονιά της ανατροπής και της ελπίδας.

Με υγεία και δύναμη για όλους, που θα χρειαστούν στα δύσκολα που μας περιμένουν.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

31/12/2014 Νίκος Συρμαλένιος

Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos