2,5 χρόνια δημιοτργίας και μεταρρυθμυστικού έργου στο υπουργείο εργασίας

08 Ιανουαρίου 2015 21:18

Έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα αναγνωρίσει σε αυτή την κυβέρνηση, την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, έναν μεγάλο

και κρίσιμο άθλο. Κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες κατάφερε με σοβαρότητα, ψυχραιμία και μεθοδική δουλειά να κρατήσει όρθια τη χώρα στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της. Ακολουθώντας με συνέπεια έναν «οδικό χάρτη» εξόδου από την κρίση, προχώρησε σε ένα πρωτόγνωρο κύμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων σε όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και οδηγεί την Ελλάδα με αυτοπεποίθηση στα ήρεμα και ασφαλή νερά της οικονομικής ανάπτυξης μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Όταν στις 21 Ιουνίου του 2012 ανέλαβα την ευθύνη ενός από τα πιο σημαντικά και κρίσιμα χαρτοφυλάκια της κυβέρνησης, αυτό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, οι προκλήσεις ήταν τεράστιες.

Η ανεργία σκαρφάλωνε καθημερινά σε όλο και υψηλότερα επίπεδα. Οι συντάξεις και η κοινωνική ασφάλιση ήταν σε κίνδυνο, ενώ πολύτιμοι πόροι διέρρεαν από εδώ και από εκεί καθώς δεν ξέραμε τι πλήρωνε το κράτος και σε ποιους. Η καθημερινότητα των πολιτών, εργαζομένων, συνταξιούχων και επαγγελματιών, μια συνεχής ταλαιπωρία.

Και όμως τα καταφέραμε! Με ισχυρή βούληση και πίστη στις δυνάμεις μας, σχέδιο, οργάνωση και, κυρίως, πολλή δουλειά.

Το έργο μας με δυο λόγια...

 Σταθεροποιήσαμε την αγορά εργασίας και «γυρίσαμε» προς τα κάτω την ανεργία! Με μεταρρυθμίσεις που δημιούργησαν ένα σύγχρονο, απλό και λειτουργικό πλαίσιο ανάπτυξης της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, αλλά και με μεγάλες δράσεις στήριξης της απασχόλησης.

 Νοικοκυρέψαμε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, το οποίο στηρίζεται πλέον σε υγιείς και στέρεες βάσεις! Ενδυναμώσαμε την εισπρακτική του βάση, κλείσαμε τρύπες και διαρροές χρόνων, εμπεδώσαμε μια πιο συνεπή και υπεύθυνη ασφαλιστική συνείδηση στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

 Ενισχύσαμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας! Με νέους καινοτόμους θεσμούς προστασίας στηρίζουμε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, καταπολεμώντας τη φτώχεια και την ανέχεια.

 Βάλαμε οριστικό τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία των πολιτών! Μειώσαμε γραφειοκρατία, διοικητικά βάρη και εστίες ταλαιπωρίας για τους πολίτες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις επιχειρήσεις.

 Περάσαμε το υπουργείο Εργασίας στη νέα ψηφιακή εποχή! Σχεδιάσαμε και αναπτύξαμε με τις δικές μας δυνάμεις σύχρονα πληροφοριακά συστήματα και δίκτυα που πρωτοπορούν ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δυόμισι χρόνια δημιουργίας, δυόμιση χρόνια μεταρρυθμιστικού έργου που άλλαξαν για πάντα το κοινωνικό πρόσωπο της Ελλάδας.

Όλα αυτά τα επιτεύγματα:

 την ταμειακή ισορροπία του ασφαλιστικού,

 τη σταδιακή μείωση της ανεργίας,

 τα πρωτοποριακά και εξελιγμένα πληροφοριακά συστήματα που διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη,

 όλες τις μικρές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ανοίγουν ένα παράθυρο ευκαιρίας για το ακόμη καλύτερο αύριο της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης,

πρέπει να τα διαφυλάξουμε ως «κόρη οφθαλμού» γιατί αφορούν στο μέλλον των παιδιών μας.

Απέναντι στην ανευθυνότητα και τις ψευδαισθήσεις του λαϊκισμού, πρέπει να αντιτάξουμε τη δύναμη της αλήθειας και της ευθύνης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos