Φίλιππος Φόρτωμας: Αναγκαία η επίλυση του θέματος των ΕΛΤΑ στις Κυκλάδες

10 Νοεμβρίου 2023 13:19

Το θέμα της αναστολής λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Εμπορείο, ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα την τοπική κοινότητα, συζητήθηκε διεξοδικά την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ Φιλίππου

Φόρτωμα, της Ιουλίας Καραμολέγκου, νεοεκλεγείσας Επάρχου Θήρας, του Χαράλαμπου Δαρζέντα, εν ενεργεία Επάρχου Θήρας, της Μαρίας Κατσίπη, νεοεκλεγείσας Προέδρου Κοινότητας Εμπορείου, του Γρηγόρη Σκλήκα, Διευθύνοντος Συμβούλου και Εκτελεστικού Μέλους ΔΣ των ΕΛΤΑ, του Γρηγόρη Δημητριάδη, Διευθύνοντος Συμβούλου και Εκτελεστικού Μέλους ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών (Υπερταμείο), του Στέφανου Γιουρέλη, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου και εκτελεστικού μέλους ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών.

Η τοπική κοινότητα του νησιού ζήτησε να γίνει αποδεκτό το αίτημα για επαναλειτουργία του Καταστήματος στην περιοχή του Εμπορείου και επικουρικά να ληφθούν κάποια σημαντικά μέτρα για τη διευκόλυνση των κατοίκων της Κοινότητας και ιδίως των ευπαθών ομάδων.

Συγκεκριμένα, οι τοπικοί φορείς ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία των ΕΛΤΑ και της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών ότι είναι αναγκαίο, ως επικουρικό μέτρο, να αυξηθούν οι επισκέψεις του διανομέα από δύο σε τρεις και σε αυτές τις τρεις επισκέψεις η εξυπηρέτηση να λαμβάνει χώρα στον υπάρχοντα χώρο του Καταστήματος των ΕΛΤΑ Εμπορείου. Τέλος, ζητήθηκε η διανομή των συντάξεων να λαμβάνει χώρα τις τρεις τελευταίες μέρες κάθε μήνα στον υπάρχοντα χώρο των ΕΛΤΑ Εμπορείου.

«Το ζήτημα της αναστολής της λειτουργίας των ΕΛΤΑ σε όλη την Επικράτεια είναι αρκετά ακανθώδες και έχει εγείρει μείζονα πολιτικό διάλογο. Θεωρούμε θετικό βήμα προσέγγισης το γεγονός ότι οι ιθύνοντες των ΕΛΤΑ και του Υπερταμείου άκουσαν με προσοχή τα επιχειρήματα των τοπικών φορέων, κατανοώντας ένα κομβικό πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας, και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί η πιο συμφέρουσα και δίκαιη λύση για όλους», δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos