ΣΥΡΙΖΑ: Ραγδαίες εξελίξεις - Αποχώρηση νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σύρου

23 Νοεμβρίου 2023 13:53

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με θλίψη και θυμό την απαξίωση των αρχών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς καθώς, τόσο ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και η ηγετική ομάδα

βάζουνε σε εφαρμογή τη διαδικασία «ανασυγκρότησης» του κόμματος, μετατρέποντας το σε ένα αρχηγικό και λαϊκίστικο σχήμα με ασαφές ιδεολογικό πρόσημο. Χρησιμοποιώντας πρακτικές που αποκλίνουν από την Αριστερή παράδοση, υπονομεύοντας τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος.

Σύντροφοι και συντρόφισσες απομακρύνονται αντικαταστατικά από θέσεις ευθύνης, απονομιμοποιούνται και αποδεκατίζονται τα συλλογικά όργανα και το καταστατικό, ενώ παράλληλα σε τοπικό επίπεδο, τοπικές οργανώσεις παρεμποδίζουν την δημιουργία και την δράση οργανώσεων νεολαίας, μη δίνοντας χώρο σε νέους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο που μένουν, σπουδάζουν και εργάζονται, να οργανωθούν, να παρέμβουν και να αγωνιστούν.

Παράλληλα διαμορφώνεται ένα κλίμα διχασμού, μέσα από δηλώσεις εγωισμού και αλαζονείας του νέου προέδρου. Το Κόμμα αντιμετωπίζεται με όρους διαχείρισης ιδιωτικής επιχείρησης.

Όλα όσα μας ενέπνευσαν και μας κινητοποίησα, η Αριστερά, η δημοκρατία, η συλλογικότητα, ο πλουραλισμός, η συμμετοχή, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη, η κοινή μας αναζήτηση για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνία πλέον εκλείπουν οριστικά.

Έτσι λοιπόν ένα υπέροχο ταξίδι έφτασε στο τέλος του!

Όσα και να πεις, όσα και να γράψεις δεν είναι αρκετά για να χωρέσεις όλα αυτά τα χρόνια. Ένα ταξίδι συλλογικής ζωής και συμμετοχής. Χρόνια με έντονες συναισθηματικές στιγμές, νίκες , ήττες , χαρές , αγωνίες, διαφωνίες, λάθη, κοινοί στόχοι, λύπες, αγώνες και υπερηφάνεια.

Υπερηφάνεια για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, της συμπερίληψη στο ΕΣΥ εκατομμυρίων ανασφάλιστων, της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών, για το μαξιλάρι των 37 δις, για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Ένα ταξίδι που μας μόρφωσε και μας διαμόρφωσε μέσα στην Αριστερά, και οι αξίες που χτίστηκαν θα είναι εδώ, να μας συντροφεύουν και να ορίζουν την κάθε μέρα μας. Όπου κι αν βρεθούμε και συμμετάσχουμε στις παρέες, στην γειτονιά , στην σχολή, στην δουλειά, στα κινήματα, στους αγώνες του μέλλοντος.

Συναντήσαμε ανθρώπους που προσπαθήσαμε και αγωνιστήκαμε. Μαζί Δώσαμε μάχες, μάθαμε να διεκδικούμε, φοβηθήκαμε, ξενυχτίσαμε, συμφωνήσαμε και διαφωνήσαμε. Και φτάσαμε σ' ένα σημείο που όλο αυτό δεν μας εκφράζει, που δεν νιώθουμε την ανάγκη να το υπερασπιστούμε πια.

Θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απομακρύνθηκε βίαια από τις ιδέες και τις αξίες της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και δεν μας εκφράζει πλέον ιδεολογικά και πολιτικά.

Για όλους του παραπάνω λόγους η οργάνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σύρου έπειτα από απόφαση της αποχωρεί σύσσωμη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Περάσαμε όμορφα. Είδαμε έναν άλλο τρόπο ζωής, μάθαμε τι σημαίνει συμμετοχή και αγώνας. Γνωρίσαμε ανθρώπους, αγαπήσαμε κι αγαπηθήκαμε, γελάσαμε και γλεντήσαμε.

Τώρα που φτάσαμε στο τέλος του ταξιδιού αυτού, ο καθένας στο σακίδιο του κουβαλάει την δική του «περιουσία», σαν να είναι  κειμήλιο που φωτίζει τον δρόμο προς το επόμενο ταξίδι.

Καλή δύναμη στους αγαπημένους μας συντρόφους και συντρόφισσες. Με αρκετούς από εσάς θα ξανανταμώσουμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με έμπνευση και πάθος για την Ριζοσπαστική και οικολογική Αριστερά!

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Σύρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos