Ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας στην Κάρπαθο, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

08 Ιανουαρίου 2024 11:27

Το τρίτο κατά σειρά έργο που αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις, με το οποίο η Περιφερειακή Αρχή ξεκίνησε τη νέα χρονιά και τη νέα θητεία

Ένα ακόμη έργο, το τρίτο κατά σειρά, που αφορά στις κτηριακές εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου, εντάσσεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021 – 2027».
Πρόκειται για το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτηριακού Συγκροτήματος Μονάδων Πολεμικής Αεροπορίας Καρπάθου», που μαζί με την Ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 95 ΤΥΕΘ Ρόδου και την Ενεργειακή αναβάθμιση του Κεντρικού Κτηρίου 588 ΤΕ Λέρου, αποτελούν τα τρία έργα με τα οποία η Περιφερειακή Αρχή, επέλεξε, για λόγους ουσιαστικούς αλλά και συμβολικούς, να εγκαινιάσει την νέα χρονιά και τη νέα, τρίτη κατά σειρά, θητεία της.
Το ύψος της συγχρηματοδοτούμενης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, δημόσιας δαπάνης, ανέρχεται σε 694.000,00 €.
Η Πράξη αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας στη νήσο Κάρπαθο. Συγκεκριμένα αναβαθμίζονται ενεργειακά τρία κτίρια εντός του αερολιμένα Καρπάθου και δύο κτίρια στη θέση Λάστος, συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας της τάξης των 1.022 μ2.
Σύμφωνα με τα αρχικά ΠΕΑ, τα κτίρια είναι κατηγορίας Ζ (4 κτίρια) και Η (1 κτίριο), ενώ μετά τις παρεμβάσεις προβλέπεται να φθάσουν στις κατηγορίες Β+ (3 κτίρια ), Α (1 κτίριο) και Α+ (1 κτίριο). Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται μεσοσταθμικά ετήσια μείωση κατανάλωσης ενέργειας της τάξης των 613 kWh/m² και ετήσια μείωση εκπομπών CO2 της τάξης των 206 kg/m².

Οι παρεμβάσεις αφορούν στη μείωση των θερμικών - ψυκτικών απωλειών, με προσθήκη θερμομόνωσης στην οροφή και στην εξωτερική τοιχοποιία των κτιρίων, παράλληλα με την εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων θέρμανσης-ψύξης και την εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου led και τέλος την εγκατάσταση ηλιοθερμικών συστημάτων για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης για τις ανάγκες των κτιρίων.

Ως ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 01/09/2024 και λήξης η 31/12/2027.

Δικαιούχος του έργου είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos