Φίλιππος Φόρτωμας: «Ο νέος δικαστικός χάρτης αποτελεί έμπρακτη απόδειξη σεβασμού της αρχής της νησιωτικότητας»

12 Ιανουαρίου 2024 13:57

Την αταλάντευτη διαβεβαίωση ότι καμία δικαστική δομή των Κυκλάδων δεν θα καταργηθεί ή συγχωνευθεί έλαβαν χθες σε σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα, ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας και οι εκπρόσωποι των Δικηγορικών Συλλόγων των Κυκλάδων.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας προβλέπει κατ’ ουσίαν αναβάθμιση των υφιστάμενων Ειρηνοδικείων των Κυκλάδων μέσω της μετατροπής τους σε περιφερειακές έδρες των αρμόδιων Πρωτοδικείων και της αύξησης της ύλης τους, ενώ διατηρούνται τα υφιστάμενα Πρωτοδικεία και το Εφετείο.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τις Κυκλάδες, καθώς το σχεδιαζόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης σέβεται απόλυτα τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους νησιώτες.

Ο κ. Φόρτωμας μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Κυβέρνηση αποδεικνύουν ότι ο σεβασμός της νησιωτικότητας δεν είναι μία θεωρητική και ανεφάρμοστη ρήτρα του Συντάγματος, αλλά ο αγώνας για την καθημερινή βελτίωση της ζωής των Ελλήνων πολιτών που κατοικούν σε περιοχές με ιδιαιτερότητες, όπως οι Κυκλάδες. Το σχεδιαζόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με την επιλογή όχι μόνο να μην καταργήσει, αλλά αντίθετα να αναβαθμίσει τις δικαστικές δομές των Κυκλάδων είναι η απόδειξη του έμπρακτου σεβασμού της Κυβέρνησης προς την αρχή της νησιωτικότητας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos