Νικητιάδης στην ΠΕΔ Ν.Αιγαίου προς την υπ. Εσωτερικών : "Οι Δήμοι χρειάζονται πόρους και αρμοδιότητες και τα νησιά μας στήριξη"

16 Φεβρουαρίου 2024 13:51

Το θέμα της έλλειψης πόρων και αρμοδιοτήτων από την τοπική αυτοδιοίκηση και παραλλήλως τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας στο χώρο της υγείας και τα βασικά ζητήματα επικοινωνίας και σύνδεσης με την ηπειρωτική χώρα, ανέδειξε ο Γιώργος Νικητιάδης

Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

«Στα νησιά έχουμε προβλήματα. Στα νησιά ο κόσμος υποφέρει. Τα νοσοκομεία είναι σε άθλια κατάσταση, οι μεταφορές είναι τραγικές. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα αφήνουμε αυτά στην άκρη» τόνισε ο κ. Νικητιάδης. Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους ο Βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε «Εσείς είστε οι πρώτοι που δέχεστε τα προβλήματα, τα αιτήματα και τα παράπονα και εσάς καθιστά ο κόσμος υπεύθυνους χωρίς να είστε για προβλήματα που έχουν προκληθεί από το κεντρικό κράτος».

Ο κ. Νικητιάδης απευθυνόμενος στην υπουργό Εσωτερικών κα. Νίκη Κεραμέως έθεσε τα σημαντικότατα ζητήματα των οικονομικών πόρων και των αρμοδιοτήτων που δεν έχει η τοπική αυτοδιοίκηση τονίζοντας «Αυτοδιοίκησης χωρίς εκχώρηση αρμοδιοτήτων και εξασφάλιση πόρων δεν είναι αυτοδιοίκηση. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε μία τέτοια αυτοδιοίκηση, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να έχουν οι Δήμοι όσο το δυνατόν περισσότερες αρμοδιότητες και βεβαίως όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ανακοίνωσε πως τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βρούτση θέτοντας του τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα αθλητικά σωματεία των νησιών μας. Παραλλήλως ο κ. Νικητιάδης σημείωσε πως σημαντικές αρχαίες μορφές της αρχαιότητας όπως ο Διαγόρας και η Καλλιπάτειρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγές έμπνευσης έτσι ώστε να ληφθούν υπόψη σε μελλοντικές ενέργειες προκειμένου το Νότιο Αιγαίο να αποτελέσει τον κήρυκα του αθλητικού ιδεώδους σε ολόκληρο τον κόσμο.

{https://www.youtube.com/watch?v=iosgPEP3QbQ}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos