Άμεση παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα στη Βουλή για το τέλος επιτηδεύματος αλιέων παράκτιας αλιείας

21 Φεβρουαρίου 2024 11:26

Αναφορά κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, στον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη. Ο βουλευτής ζήτησε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον κ. Χατζηδάκη, να του

παρέχει τη σχετική ενημέρωση ως προς τις ενέργειες τις οποίες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στην κατεύθυνση της απαλλαγής αλιέων παράκτιας αλιείας από το τέλος επιτηδεύματος και για το έτος 2023.

Ο κ. Φόρτωμας κατέθεσε με την αναφορά του την επιστολή της Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιας Αλιείας Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία, θα επιβληθεί στους αλιείς παράκτιας αλιείας τέλος επιτηδεύματος ύψους 325 ευρώ για το 2023, ενώ για τα έτη 2019, 2020, 2021 και 2022 είχαν απαλλαγεί της υποχρέωσης. Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά αλιείς στο σύνολο της Επικράτειας και ειδικά στις Κυκλάδες, όπου ο κλάδος έχει σημαντικό αριθμό επαγγελματιών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos