Άμεση παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα στη Βουλή για την σύσταση Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στη Νάξο

21 Φεβρουαρίου 2024 16:01

Αναφορά κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, στην αρμόδια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο βουλευτής ζήτησε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την Υπουργό, να του παρέχει τη σχετική ενημέρωση ως προς τις ενέργειες τις οποίες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην κατεύθυνση της σύστασης Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στο νησί της Νάξου.
Ο κ. Φόρτωμας κατέθεσε με την αναφορά του την σχετική επιστολή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σύμφωνα με την οποία, υπάρχει επιτακτική ανάγκη σύστασης ΚΕ.Π.Α. στη Νάξο για την υγειονομική εξέταση όχι μόνο των κατοίκων της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, αλλά και της Αμοργού, της Πάρου, της Ίου και της Σαντορίνης.
Ο βουλευτής εξέθεσε στην αναφορά του, ότι σήμερα οι ως άνω κάτοικοι εξυπηρετούνται από το ΚΕ.Π.Α που εδρεύει στην Ερμούπολη της Σύρου. Αυτό δημιουργεί πλήθος πρακτικών προβλημάτων, καθώς τα άτομα με αναπηρία υποχρεώνονται να μετακινούνται στην Σύρο κάθε φορά που πρέπει να αξιολογηθεί η υγεία τους.
Ωστόσο, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου-Σύρου κατά τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο πραγματοποιείται 3 έως 4 φορές την εβδομάδα, εάν κι εφόσον δεν υπάρξουν καθυστερήσεις ή ακυρώσεις δρομολογίων λόγω καιρού.
Επιπλέον, οι ασθενείς υποχρεούνται να διανυκτερεύουν στην Ερμούπολη καταβάλλοντας σημαντικά κόστη για τη διαμονή και τη διατροφή τους, ενώ στα έξοδα αυτά προστίθενται και τα αντίστοιχα έξοδα των συνοδών τους.
Τέλος, η σύσταση ΚΕ.Π.Α. στο νησί της Νάξου θα εξυπηρετήσει καλύτερα κατοίκους και άλλων νησιών, όπως της Αμοργού, της Πάρου, της Ίου και της Σαντορίνης, λόγω καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ αυτών, ώστε να επιτυγχάνεται η αυθημερόν εξέταση και επιστροφή τους στον τόπο κατοικίας τους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos