Στον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Τήνου για τα μεγάλα και ανοιχτά ζητήματα του νησιού!

29 Φεβρουαρίου 2024 15:08

Αποδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του για το νησί της Τήνου, ο πρόεδρος της κυβέρνησης και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε σε συνάντηση εργασίας στο πρωθυπουργικό Μέγαρο το Δήμαρχο Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά!

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής, και ζητήματα όπου η κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να συνεργαστούν προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων του νησιού.   Με βαθιά γνώση των προβλημάτων της Τήνου ο Πρωθυπουργός άκουσε με προσοχή τον Δήμαρχο και δρομολογήθηκαν λύσεις για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα αλλά και τα ζητήματα ανάπτυξης που έχει ανάγκη το νησί μας.

Ο  Δήμαρχος παρέδωσε  υπόμνημα με τα σημαντικότερα θέματα και  κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν ζητήματα προτεραιότητας για τη Τήνο με επιτόπου παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού σε Υπουργούς της κυβέρνησης.  Παρά το βεβαρυμμένο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, στην  συνάντηση που είχε μαζί του ο Δήμαρχος Τήνου, ο κ. ΚυριάκοςΜητσοτάκης δήλωσε τη στήριξή του στις προσπάθειες της νέας Δημοτικής Αρχής

Τήνου για τη δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης του νησιού και για τη δρομολόγηση λύσεων σε όλα τα ανοικτά ζητήματα.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα είναι δίπλα στη Δημοτική Αρχή και θα συνδράμει στον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα στο νησί.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν την περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία του νησιού, την έναρξη, τη συνέχιση και την ολοκλήρωση έργων σε τοπικό επίπεδο. Ο κ.Κροντηράς παρέδωσε υπόμνημα στον πρωθυπουργό με τα ζητήματα που αναζητούν άμεση λύση στο Δήμο με πρώτο αυτό της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας.  Στο πλαίσιο της παραγωγικής συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος θέματα, όπως  ο επανακαθορισμός κινήτρων για την πρόσληψη εξειδικευμένων ιατρών, η ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος της ενέργειας και της διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων καθώς φυσικά και το ζήτημα της λειψυδρίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος του νησιού σε ζητήματαπου έχουν να κάνουν με την λειτουργία του λιμένα της Τήνου αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του. Με ιδιαίτερη χαρά ο πρόεδρος της κυβέρνησης έλαβε γνώση των προθέσεων της Δημοτικής Αρχής για το "Σπίτι του Τηνιακού "!

Αναφερόμενος στη σπουδαία και μοναδική για το Δήμο Τήνου ευκαιρία να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για θέματα που αφορούν στο νησί μας, ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κροντηράς δήλωσε: “Είχα  την ξεχωριστή χαρά, αλλά και σπουδαία ευκαιρία να ενημερώσω απευθείας τον Πρωθυπουργό για θέματα του νησιούμας.

Αντιστοίχως, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης πληροφορήθηκαν για τις ανοιχτές υποθέσεις που αποτελούν προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία του νησιού μας. Είμαι αισιόδοξος ότι τα συγκεκριμένα αιτήματα μας έγιναν κατανοητά και θα δρομολογηθούν οι λύσεις.

Ο Πρωθυπουργός αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά πραγματικός φίλος του νησιού . Το ενδιαφέρον και η αγάπη τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειας του ήταν και παραμένει μεγάλο για την Τήνο και τον ευχαριστούμε δημόσια για αυτό"!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos