Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

26 Απριλίου 2024 17:49

Την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνου Αλεξανδρή, δέχτηκεσήμερα, στο γραφείο του στη Ρόδο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Στη συνάντηση, στην οποία παρών ήταν και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις κτιριακές υποδομές, καθώς και στον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, ζήτημα για το οποίο, τόσο ο κ. Χατζημάρκος, όσο και ο κ. Λεονταρίτης, ευχαρίστησαν τον κ. Αλεξανδρή  για τον απόλυτο σεβασμό της νησιωτικότητας που το Υπουργείο Δικαιοσύνης επέδειξε στον σχεδιασμό του.

Όσον αφορά τα ζητήματα των κτιριακών υποδομών, ειδικά της Ρόδου που είναι οξύτατο, επισημάνθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία έχει αποτυπωθεί επανειλημμένως και εμπράκτως μέσα από τη συνδρομή της Περιφέρειας στην δημοπράτηση  της μελέτης αποκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου, όπως άλλωστε συνέβη και στην περίπτωση του φλέγοντος ζητήματος του Κτηματολογίου Ρόδου. Στη συνάντηση αναδείχθηκε το ζήτημα της ανάγκης μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων της Ρόδου προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης το κτηρίου, με τον Περιφερειάρχη να εκφράζει στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνη, την προθυμία της Περιφερειακής Αρχής να βοηθήσει και στην εξεύρεση της καλύτερης λύσης στην περίπτωση που το Υπουργείο Δικαιοσύνης ή το  Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) τηνχρειαστεί.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

«Τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε σήμερα στα γραφεία μας στη Ρόδο. Καταρχήν είχαμε την ευκαιρία, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, να τον ευχαριστήσουμε για τον απόλυτο σεβασμό της νησιωτικότητας που το Υπουργείο Δικαιοσύνης επέδειξε στον σχεδιασμό του νέου δικαστικού χάρτη της χώρας.

Στα ζητήματα των κτιριακών υποδομών, ειδικά της Ρόδου που είναι οξύτατο, η Περιφέρεια μας έχει καταστεί πλέον καθημερινός συνεργάτης του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η μελέτη για το δικαστικό μέγαρο της Ρόδου έχει δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια μας με χρηματοδότηση του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων, στο οποίο Προεδρεύει ο κ. Αλεξανδρής.
Όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση του Κτηματολογίου Ρόδου, στο οποίο η συνεργασία του ΤΑΧΔΙΚ με την Περιφέρεια μας έφερε το αναγκαίο αποτέλεσμα, συνεχίζουμε και στην περίπτωση του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου. Εν τω μεταξύ, η εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την μετεγκατάσταση των δικαστηρίων της Ρόδου, αφού οποτεδήποτε ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης του σημερινού δικαστικού μεγάρου αυτή θα πρέπει να προηγηθεί, είναι ένα φλέγον θέμα στο οποίο επίσης εκφράσαμε την προθυμία μας να παρέχουμε βοήθεια στην περίπτωση που το Υπουργείο Δικαιοσύνης ή το ΤΑΧΔΙΚ την χρειαστεί».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos