Συνάντηση Δ. Καπούνη με την Κ. Μονογυιού στη Νάξο

11 Μαϊος 2024 19:59

Με τη βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, συναντήθηκε στη Νάξο ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.

Η κ. Μονογυιού βρέθηκε στο νησί μας για να παραστεί στη μεγάλη γιορτή της Παναγίας της Αργοκοιλιώτισσας, στο Αργοκοίλι της Κορώνου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ο Δ. Καπούνης ενημέρωσε την κ. Μονογυιού για τα προϊόντα, τα πεπραγμένα και τη νυν κατάσταση της Ε.Α.Σ. Νάξου, με αναφορά, λ.χ., στην επένδυση για την αναβάθμιση του Τυροκομείου της στο Γλινάδο.

Επίσης, ο Δ. Καπούνης ενημέρωσε και για σειρά θεμάτων τα οποία έντονα απασχολούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του νησιού μας.

Στάθηκε, συγκεκριμένα,

  • στο τεράστιο πρόβλημα λειψυδρίας που ταλανίζει τη Νάξο,
  • στο έργο του φράγματος του Τσικαλαριού το οποίο θα εξασφάλιζε επαρκή ποσότητα νερού για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μα εδώ και παραπάνω από μία δεκαετία παραμένει στάσιμο,
  • στην ανάγκη να προστεθεί τριτοβάθμια επεξεργασία στον βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Νάξου έτσι ώστε τα λύματα που προκύπτουν από αυτόν να αξιοποιούνται λ.χ. για άρδευση,
  • στο πόσο έχει αυξηθεί το κόστος παραγωγής λόγω της ακρίβειας και τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος, του πετρελαίου, των ζωοτροφών, των λιπασμάτων, κ.ά.,
  • στο ότι πρέπει να επεκταθεί το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου για τις ζωοτροφές και στις Κυκλάδες (μα και σε άλλα νησιά),στην ανάγκη για τροποποίηση του νομικού πλαισίου για τις σταβλικές εγκαταστάσεις έτσι ώστε να ενισχυθούν και να ενθαρρυνθούν οι παραγωγοί για τη μετεγκατάστασή τους και, τέλος,
  • στις αλλαγές στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης.

Από την πλευρά της, η κ. Μονογυιού άκουσε με μεγάλη προσοχή τις επισημάνσεις του Δ. Καπούνη και δεσμεύθηκε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε αυτά τα ζητήματα να αναδειχθούν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos