Στο Δήμο Τήνου ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς

19 Μαϊος 2024 14:18

Τη βεβαιότητα του πως το ενδιαφέρον της Πολιτείας για τον Δήμο Τήνου και τις αναπτυξιακές του προοπτικές θα παραμείνει έντονο και αυξανόμενο τα επόμενα χρόνια, εξέφρασε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Παππάς , κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Παναγιώτης Κροντηράς - Δήμαρχος Τήνου που τον υποδέχθηκε στο Δημαρχείο του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο νησί, έλαβε χώρα σύσκεψη στο Δημαρχείο υπό τον κ. Παππά κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν επί τάπητος υπηρεσιακά ζητήματα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο υφυπουργός κ. Γιάννης Παππάς, στο περιθώριο της συνάντησης εργασίας υπογράμμισε ότι η επίσκεψη του δεν είναι απλά εθιμοτυπική αλλά και ουσιαστική, καταγράφοντας τα ζητήματα της επόμενης ημέρας για την περιοχή, ενώ διατύπωσε την εκτίμησή πως ο Δήμος Τήνου θα επωφεληθεί από το Υπουργείο στην αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας. Επανέλαβε έτσι την δέσμευση του για χρηματοδότηση ενοικίασης δύο αφαλατώσεων, που θα καλύψουν μέσα στους επόμενους μήνες τις ανάγκες ύδρευσης του νησιού.

Ο Δήμαρχος κ. Κροντηράς, έθεσε για μια ακόμη φορά στον υπουργό την σημασία ανεύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η υλοποίηση νέων έργων σε σχέση με το λιμένα του νησιού που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή δυναμική του νησιού.

Η αποκατάσταση των ζημιών στον προσκείμενο μώλο στο Έξω Λιμάνι αλλά και η έκδοση ΚΥΑ μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Υπουργείου Ναυτιλίας με την οποία θα θεσμοθετηθεί οριστικά ο νέος προγραμματικός σχεδιασμός του Λιμένα Τήνου, ήταν από τα θέματα που συζητήθηκαν καθώς φυσικά και η επαναδημοπράτηση του έργου που αφορά την αποκατάσταση ζημιών στο «Έξω Λιμάνι» του Λιμένα της Τήνου!
Την ευκαιρία να συζητήσει για προβλήματα και ανάγκες του αγροτικού τομέα είχε ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς, με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κώστα Μπαγινέτα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι προκλήσεις της νέας ΚΑΠ, η ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας του νησιού.

Παράλληλα ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα για το πρόβλημα της λειτουργίας του Σφαγείου - Ελαιοτριβείου στο νησί, ζητώντας την εγρήγορση και την συμβουλή του Υπουργείου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos