Πλατφόρμα Περιφερειακών Σχεδίων Ανάπτυξης: 20 εμβληματικά έργα για τις Κυκλάδες

28 Αυγούστου 2024 17:34

Την εξέλιξη των είκοσι εμβληματικών έργων των Κυκλάδων που είναι ενταγμένα στο Περιφερειακό Σχέδιο Ανάπτυξης της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, μπορούν να βλέπουν καθημερινά πλέον οι νησιώτες στην ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr .

Αυτή η πρωτοβουλία, δίνει άμεση πρόσβαση σε όλα τα στάδια υλοποίησης των έργων, ενισχύοντας τη συμμετοχική αντίληψη που έχει η παράταξή μας, όσον αφορά τη συνεχή και αδιάληπτη γνώση που οφείλει να παρέχει σε όλους τους πολίτες της χώρας, ώστε να γνωρίζουν που δαπανάται κάθε ευρώ από τα 102 δις που θα αξιοποιηθούν για την αναβάθμιση υποδομών και της ζωής τους.

Στο νομό Κυκλάδων, στο Περιφερειακό Σχέδιο Ανάπτυξης βρίσκονται 3 ολοκληρωμένα έργα, 15 σε εξέλιξη και 2 υπό σχεδιασμό. Πιο συγκεκριμένα, ολοκληρωμένα έργα είναι η αξιοποίηση του αεροδρομίου Μυκόνου και η αξιοποίηση του αεροδιαδρόμου Σαντορίνης.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η αξιοποίηση των αεροδρομίων Νάξου- Πάρου- Σύρου, η ανάπτυξη και βελτίωση υποδομών νέου αεροδρομίου Πάρου με προϋπολογισμό έργου 46.208.467,99€, η επέκταση και βελτίωση του πεδίου ελιγμών Κρατικού Αερολιμένα Νάξου με προϋπολογισμό έργου ύψους 22.000.000€, η αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου – Συντήρηση της Οικίας Γιαννούλη Χαλεπά και επανέκθεση με προϋπολογισμό έργου 10.314.720€, οι παρεμβάσεις αναβάθμισης στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Δήλου με προϋπολογισμό έργου 7.325.980€, η Νησίδα μουσείων στο Κάστρο Χώρας Νάξου με προϋπολογισμό έργου 8.354.295€, η ολοκλήρωση νέου λιμανιού Σχοινούσας με προϋπολογισμό έργου 2.784.800€, το Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου με προϋπολογισμό έργου στα 6.800.000€, η ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου Βαρδάκειο και Πρώιο με προϋπολογισμό έργου 4.359.989,6€, η Δ’ Φάση Διασύνδεσης των Κυκλάδων (Νοτίων και Δυτικών) με προϋπολογισμό έργου 489.825.944€, η εγκατάσταση αφαλάτωσης – Θέση Αγία Παρασκευή Δήμου Θήρας (ΔΕΥΑ Θήρας Κυκλάδων) με προϋπολογισμό έργου 18.910.202,01€, η κατασκευή του φράγματος Τσικαλαριού Νάξου με προϋπολογισμό έργου 9.639.000€ και τέλος η μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία του ολοκληρωμένου συστήματος επεξεργασίας στερεών αποβλήτων νήσου Θήρας με προϋπολογισμό έργου 50.288.000€.

20erga

Υπό σχεδιασμό βρίσκονται δύο έργα, η αναβάθμιση λιμενικών εγκαταστάσεων λιμένα Καταπόλων Αμοργού & η περιφερειακή οδός λιμένα Καταπόλων που έχει προϋπολογισμό έργου 4.100.000€ καθώς και η επέκταση & ολοκλήρωση των λιμενικών εγκαταστάσεων της Ίου με προϋπολογισμό έργου 11.400.000€ .
“Πιστοί στη δέσμευση μας, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα για τα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης erga.gov.gr δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να έχει άμεση ενημέρωση για την εξέλιξη όλων των έργων σε όλη την Ελλάδα. Στο Νομό Κυκλάδων 20 εμβληματικά έργα που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε είναι σε εξέλιξη, είτε σε στάδιο σχεδιασμού, θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής μας, προσφέροντάς στους συμπολίτες μας την ασφάλεια που δικαιούνται. “ δήλωσε ο κ. Φόρτωμας στη συνέχεια των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού για τη δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos