H Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου χάρτη στο άθλημα της ελεύθερης κατάδυσης

30 Αυγούστου 2024 19:22

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση με την πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων (CMAS) Άννα Αρζάνοβα

Στο επίκεντρο του παγκόσμιου χάρτη στο άθλημα της ελεύθερης κατάδυσης μπαίνει η Ελλάδα, μετά την ιστορική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αθλητισμού ανάμεσα στον αναπλ. Υπουργό Γιάννη Βρούτση και την Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων (CMAS) Άννα Αρζάνοβα.
Ο κ. Βρούτσης και η κ. Αρζάνοβα έθεσαν ως κοινό στόχο την υποστήριξη και την προώθηση των αγωνισμάτων της ελεύθερης κατάδυσης στην Ελλάδα, δεσμεύτηκαν για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ CMASκαι Υπουργείου Αθλητισμού.
Από την πλευρά του Υπουργείου θα ακολουθήσει η σύσταση Οργανωτικής Επιτροπής που θα έχει την ευθύνη για την εφαρμογή του Μνημονίου και την επίτευξη των στόχων του.
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα αποκτά εξέχουσα θέση στην παγκόσμια κοινότητα των υποβρύχιων αθλημάτων, καθώς κάθε έτος θα διοργανώνονται στη χώρα μας Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Διεθνείς Αγώνες, όπως το 8ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης, που θα διεξαχθεί 2-13/10/2024 στην Καλαμάτα υπό την Αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Αθλητισμού.
Ο κ. Βρούτσης τόνισε μετά τη συνάντηση: «Αν ρωτούσε κάποιος ποιο είναι το συνώνυμο για την Ελλάδα, η απάντηση θα ήταν η θάλασσα! Το Αιγαίο, το Ιόνιο, όλη η Μεσόγειος μας!
Σήμερα εδώ, είναι μία ιστορική μέρα, γιατί ενώνουμε τη θάλασσα μας, το σήμα κατατεθέν της Ελλάδας μας με τον αθλητισμό.
Μαζί με την πρόεδρο της CMAS, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τους Δημάρχους που εμπλέκονται για την καθιέρωση στην Ελλάδα των ετήσιων παγκοσμίων Κυπέλλων και των χρόνο παρά χρόνο Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων της ελεύθερης κατάδυσης, υπογράψαμε μία ιστορική συμφωνία. Toυς ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη τους.
Θα ήθελα να τονίσω πως το γεγονός ότι η ιδέα της τέλεσης στην Ελλάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ξεκίνησε από την πατρίδα μου, την μοναδική Αμοργό, που είναι η γενέτειρα της ελεύθερης κατάδυσης, ήταν ένας ακόμα λόγος να υπερασπιστώ αυτό το σπουδαίο εγχείρημα»
Η Πρόεδρος της CMAS Άννα Αρζάνοβα υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος από την Ελλάδα για να εγκαταστήσουμε ως μόνιμη έδρα τις διοργανώσεις μας.
Ευχαριστώ πολύ τον Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση για τη στήριξη και την άμεση θερμή ανταπόκρισή του στο όραμα μας για ανάπτυξη της ελεύθερης κατάδυσης».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που στην Καλαμάτα, στην Περιφέρεια μας φιλοξενείται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Πρόκειται για μία άριστη διοργάνωση που προωθεί πολλούς τομείς και προάγει το αθλητικό ιδεώδες κάνοντας γνωστές και άλλες μορφές του αθλητισμού.
Συγχαρητήρια στον Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση για την πρωτοβουλία του. Εμείς ως Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είμαστε πάντα αρωγοί στην ανάπτυξη του αθλητισμού».
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας & Αθλητικής Αλιείας (ΕΟΥΔΑ) Δημήτρης Γαλήνας, με τη σειρά του, είπε: «Σήμερα είναι ξεχωριστή μέρα για όλους εμάς που υπηρετούμε την ελεύθερη κατάδυση. Η μόνιμη τέλεση παγκόσμιας διοργάνωσης στην Ελλάδα θα είναι το εφαλτήριο για άνοδο και ραγδαί εξέλιξη του αθλήματος. Είμαστε ευγνώμονες στον Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση που αγκάλιασε το άθλημα και το αναδεικνύει σε παγκόσμιο επίπεδο».
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο Δήμαρχος Λευκάδας Ξενοφών Βεργίνης, ο Αντιδήμαρχος Άκτιου- Βόνιτσας Σπύρος Τομαράς, ο Ταμίας της CMASΗλίας Ξιάρχος, ο Γεν.Γρ. CMASΑπόστολοςΜπέλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας & Αθλητικής Αλιείας (ΕΟΥΔΑ) Δημήτρης Γαλήνας, ο διευθυντής των Αγώνων Δημήτρης Κούμουλος, ο πρόεδρος του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας « Ο Αίολος» Χαράλαμπος Βγενής, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ελεύθερη κατάδυση Χρήστος Καρέλος και η Πανελληνιονίκης Φεϊρουζ Ελ Μεχνταουϊ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos