Επίσημη επανεκκίνηση της λειτουργίας του Καυτανζογλείου με όρους απόλυτης ασφάλειας

07 Σεπτεμβρίου 2024 13:35

Την Προγραμματική Σύμβαση για την Πυροπροστασία υπέγραψαν ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, η διοίκηση του Σταδίου και η Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης, ενώ εκδόθηκε και το Πιστοποιητικό Στατικής Επάρκειας

Για πρώτη φορά από την κατασκευή του, το 1960, αλλά και την αναβάθμισή του το 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο διενεργήθηκε Στατική Μελέτη Αποτύπωσης και υλοποιείται αποκατάσταση της εγκατάστασης Πυροπροστασίας, καθιστώντας το –προσαρμοσμένο στις τεχνολογικές εξελίξεις και τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής- απολύτως ασφαλές ως προς τη διενέργεια αθλητικών διοργανώσεων!
Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Καυτανζογλείου, Κωνσταντίνος Τσάκος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης (ΑΝΕΘ – ΑΟΤΑ), Θωμάς Βράνος, υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για την «Εγκατάσταση Πυροπροστασίας», έργο συνολικού κόστους 784.196€, σύμφωνα πάντα με τις εγκεκριμένες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σχετικές Μελέτες και την προσωρινή άδειά της.
Ο κ. Βρούτσης τόνισε:
«Είναι μια ιστορική ημέρα για τον αθλητισμό στη Βόρεια Ελλάδα, σε όλη τη χώρα μας, καθώς «κόβουμε την κορδέλα» της επανεκκίνησης λειτουργίας του Καυτανζογλείου.
Επανεκκίνηση με όρους απόλυτης ασφάλειας, έπειτα από την υπογραφή της Προγραμματικής για την αποκατάσταση της πυρασφάλειας και την εξασφάλιση της βεβαίωσης στατικής επάρκειας.
Το Καυτανζόγλειο Στάδιο θα γίνει και πάλι «στολίδι», έχουμε δεσμευθεί γι’ αυτό και οι πόροι είναι εξασφαλισμένοι. Υπενθυμίζω ότι η ετήσια επιχορήγησή του αυξήθηκε κατά 150%, σε 1,75 εκατ. ευρώ από 700.000€ κάθε χρόνο από φέτος!
Και φυσικά, καλοδεχούμενος ο Ηρακλής στο «σπίτι» του από σήμερα, που ανοίγουμε επίσημα με σύμβαση, με πυροπροστασία, με ασφάλεια»!
Ενδεικτικά, εντός των προσεχών 9 μηνών στο Κεντρικό Στάδιο (Κ1), στο βοηθητικό του Σταδίου (Κ2), στο Κλειστό Προπονητήριο (Κ3) και στο Στάδιο Ρίψεων (Κ4), θα υλοποιηθούν:
• Αποξήλωση εγκαταστάσεων εκτός λειτουργίας.
• Οικοδομικές εργασίες σε εξόδους κινδύνου και διαχωρισμό πυροδιαμερισμάτων.
• Αντικατάσταση του πυροσβεστικού συγκροτήματος.
• Νέες Πυροσβεστικές Φωλεές ΜΥΠΔ.
• Κατασκευή απλού ΥΠΔ στις εγκαταστάσεις Κ2, Κ3 και Κ4.
• Τοπικά συστήματα κατάσβεσης.
• Συστήματα χειροκίνητης αναγγελίας πυρκαγιάς.
• Φωτισμός ασφαλείας.
• Λοιπές εγκαταστάσεις πυροπροστασίας.
Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η Στατική Μελέτη Αποτύπωσης και εκδόθηκε Πιστοποιητικό Στατικής Επάρκειας του Κεντρικού Σταδίου!
Η Βεβαίωση Στατικής Επάρκειας αναφέρει ότι:
• στο κτήριο δεν εμφανίζονται γενικά σημαντικές βλάβες, ρωγμές, παραμορφώσεις, οι οποίες να επηρεάζουν τη δομική ακεραιότητα ή και τη φέρουσα ικανότητα,
• οι οποιεσδήποτε τοπικές βλάβες του φέροντα οργανισμού θα αποκατασταθούν σύμφωνα με τη Μελέτη που έχει ήδη εκπονηθεί,
συνεπώς…
• Το κάτω διάζωμα (8.200 θέσεις) θεωρείται ικανό να φέρει με ασφάλεια τα φορτία για τα οποία έχει υπολογιστεί και έχει την απαιτούμενη στατική επάρκεια, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.
• Το άνω διάζωμα, για να θεωρηθεί στατικά επαρκές, θα πρέπει να προηγηθούν κατάλληλες ενισχύσεις.
Επιπλέον, εκδόθηκε στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού η πρόσκληση στην οποία περιλαμβάνεται ως δικαιούχος ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου 11x11 της Τριανδρίας του Δήμου Θεσσαλονίκης», προϋπολογισμού ύψους έως 199.318€.
Μέσω του Προγράμματος χρηματοδοτούνται παρεμβάσεις για τη βελτίωση και αναβάθμιση αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων, με σκοπό την εξυπηρέτηση των αθλητών και την βελτίωση της ασφάλειας των αθλούμενων, καθώς και την ανάδειξη νέων ταλέντων στον αθλητισμό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos